Flere soldater vælger at blive døbt

Thomas H. Beck arbejder som feltpræst og har været udstationeret i Afghanistan. Han har undervist i den kristne tro og døbt soldater både før og under udsendelse.- Mange har det indtryk, at man skulle blive mere religiøs af at blive sendt i krig, fortæller Thomas.
Han forklarer, at man herhjemme fjerner sig fra sig selv, og at man dér, hvor livet er alvor, finder tilbage til sig selv.
Det er Thomas’ erfaring, at tilværelsen i Afghanistan får soldaterne til ikke at tænke på og bekymre sig om mange af de ting, de ellers gør hjemme i Danmark.

Gave fra Gud

– Det er en gave som feltpræst at få lov til at give dåbsundervisning. Når soldater ønsker at blive døbt i forbindelse med en udsendelse, så sker det typisk i forbindelse med feltpræstens undervisning i kristendom, fortæller Thomas til KFUM’s Soldatermission i Danmark.
På de sidste to missioner, som Thomas har været udsendt på, har han døbt 10-12 stykker. Og tidligere på året blev han udnævnt til hærprovst.
– Når feltpræsten hjælper med at udfylde ”Min sidste vilje” bliver soldaterne gjort opmærksomme på, at man naturligvis ikke kan få en kristen begravelse, hvis man ikke er døbt. Det får derfor nogen til at henvende sig til feltpræsten, fortsætter Thomas.
Thomas husker især, da han fik oplevelsen af at døbe en soldat ved Helmandfloden.