Julegave på seks millioner

Den A.P. Møllerske Støttefond har netop doneret et rekordstort beløb til bygning af et hjem til hjælp for hjemvendte traumatiserede soldater.I en tid, hvor mange kristne velgørende institutioner sukker lidt over økonomien, har KFUMs Soldatermission en lidt andet oplevelse.

Per Møller Henriksen er generalsekretær i KFUMs Soldatermission.

Først skrev Udfordringen i sidste uge, hvordan den planlagte Soldaterrekreation ved Holstebro Soldaterhjem støttes af Ole Kirks fond. I denne uge kunne de både fortælle om to millioner til et tilsvarende byggeri i Hvorup ved Aalborg Kaserne fra den almenvelgørende Augustinus Fonden og den rekordstore donation på seks millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
De seks millioner er til bygningen af soldaterrekreation ved Høvelte kaserne, som er det sidste af de tre steder, KFUM ønsker at bygge soldaterrekreation.
Både i Hvorup, Holstebro og Høvelte er det planlagt at bygge otte etværelses lejligheder i to nye bygninger, hvor tidligere udsendte soldater kan bo midlertidigt. Senere er det planlagt at udvide det til et landsdækkende tilbud.

Det giver mening

– Vi har en veldokumenteret erkendelse af, at nogle soldater kommer hjem med sår på legeme og sjæl, forklarer generalsekretær i KFUMS Soldatermission Per Møller Henriksen.
– Og da næsten alle soldater bruger soldaterhjemmet, inden de tager ud, og mens de er ude, så giver det også mening at kunne tilbyde dem noget, efter de er vendt hjem.
I forvejen har vi ofte haft hjemvendte soldater til at bo akut på soldaterhjemmene på en sofa, men nu ønsker vi at udvide indsatsen, så vi bygger rigtige boliger, forklarer han.

Et stort skridt nærmere

I den sammenhæng gør de store donationer en kæmpe forskel.
– Det samlede budget for de tre byggerier var på 24 millioner. Det virkede astronomisk på os. Men med de seneste donationer har vi skaffet 18 millioner og er dermed et stort skridt nærmere, fortæller Per Møller Henriksen.
– Det er en meget stor opmuntring til soldaterne og Soldatermissionen og det, vi står for, konkluderer han.
Byggeriet i Holstebro begynder først i det nye år. De andre byggerier i løbet af foråret. De første boliger ventes klar i midten af 2012.