Tankernes krig

Der er faktisk en krig, som er vigtigere end de krige, der foregår rundt om i verden. Og her kommer de dårlige nyheder: Du er allerede med i den krig. Her kommer de gode nyheder: Du kan vinde den.
Da jeg var teenager (så lang tid er det heller ikke siden), bestod min søndag af fire ting. Først gik jeg ned i det lokale supermarked for at købe ugens ”Tipsbladet”. For de uindviede kan jeg oplyse, at det er fodboldens svar på ”Udfordringen”: Det udkom én gang om ugen, og hver artikel var guld værd for den fodboldhungrende læser – altså mig. Derudover bestod min søndag af min seng, en rød Bounty chokoladebar og radioen. Så lå jeg der og læste om fodboldens verden, mens jeg lyttede til ”Sport på 3’eren” i radioen, hvor der blev kommenteret fra alle dagens Superliga-kampe – live.
Der lå jeg så, som en fuldstændig uforstyrret teenager og nød mit liv. Hvad jeg ikke vidste var, at lige netop i det øjeblik foregik der en kamp – ja, en krig faktisk. Senere har jeg nemlig fundet ud af, at vi er i krig hele livet.

Når det gælder sport, og når det gælder rigtig krig, så kan man kun vinde kampen, hvis man ved, at man deltager! Dengang vidste jeg det ikke, men i dag har jeg forstået, at der foregår en kamp, som primært foregår inde i vores hoveder. I vores tanker. Hver gang du får en tanke, fx om hvad du skal gøre, eller hvem du er, så kan du vælge at acceptere den eller lade være. Hvis jeg fx får tanken: ”Jeg er ikke noget værd, fordi mit liv ikke går så godt”, så kan jeg vælge at acceptere den tanke eller at lade være.

Hvis du ikke ved, hvad der er sandt, så har du en tilbøjelighed til at tro på dine tanker. Problemet er bare, at dine tanker ikke altid er dine egne. Der foregår nemlig en åndelig kamp hele tiden mellem Gud og Satan, og du deltager, uanset om du vil eller ej. Men hvis du ikke ved, at du deltager, så taber du helt sikkert…

Det er ikke tilfældigt, at den første fristelse (og tanke) Jesus fik, handlede om, hvem han var. Satan sagde, ”Hvis du er Guds søn, så…” I afsnittet før siger Gud til Jesus:”Du er min elskede søn”. Hmm… Der er kamp om sandheden.

Mit råd er: Kend Guds ord om dig og resten af verden, og kom ind i kampen (læs Efeserbrevet kap. 6)!
Du kan vinde den!