Åbne Døre modtager 80 år gammel bibel

Åbne Døre har modtaget en 80 år gammel bibel som tak for at have hjulpet en kristen, nordkoreansk familie.
– Hver aften gik de ud i haven og gravede den op. De tog den ind for at læse i den. Der blev læst højt med hviskende stemme. De fortalte os altid, at vi aldrig måtte sige noget om bogen til andre mennesker. Jeg vidste, at det ikke var en leg, og at vi alle ville blive dræbt, hvis andre fandt ud af, at vi havde den forbudte bog. Sommetider sagde mor, at Gud var i live, og at vi var nødt til at adlyde ham. Men hun nævnte aldrig Jesu navn. Hun kunne ikke. Det ville være alt for farligt, fortæller Lee Joo-Chan.
Efter Kim Il-Sung kom til magten i 1945 har Bibelen været skjult. På et tidspunkt blev familien fængslet imens bibelen forblev skjult i haven. Da familien endelig blev løsladt, hjalp Åbne Døre dem og fik bibelen af dem.
– Selvfølgelig sikrede vi os, at de fik en ny bibel”, siger Simon, som er Åbne Døres kontaktperson for forfulgte kristne i Nordkorea.
Susan