Nyt håb om fred i Burma

Kristne i Karen-stammen håber på våbenhvile efter 60 års kamp mod landets militærjunta.
Den burmesiske regering mødes med den store burmesiske stamme ”Karen” til de mest seriøse fredsforhandlinger i nyere tid.
Karen-folket kan efter mere end 60 års kamp mod landets militærstyre se lys for enden af tunnelen. Stammens ledere er optimistiske forud for fredsforhandlingerne med den burmesiske regering. Vicepræsidenten for Karen National Union (KNU) Saw David Thakabaw mener, at forhandlingerne er første skridt mod en våbenhvile.
Det burmesiske folkefærd Karen er en etnisk minoritet, som siden konflikten brød ud i 1949 har kæmpet mod landets militærjunta om selvstændighed. Størstedelen af Karen-folket er kristne, hvor den resterende burmesiske befolkning er 90 procent hinduer.
Den burmesiske regering har i det forgangne år haft besøg af flere vestlige ledere, heriblandt USA’s udenrigsminister Hillary Clinton. Burmas nye åbne internationale politik betyder måske, at den burmesiske regering er positiv stemt over for international dialog om fred i landet. Det er dette nye politiske signal, som skaber håb hos Karen-folket om, at forhandlingerne i januar kan være første skridt på vejen mod en varig fred.
Svend