En dejlig samling hverdagstekster

Poul Henning Fromsejer har endnu engang skrevet og selv udgivet en bog med en samling af korte tekster, som det er en fornøjelse at læse.
En præst talte med sine børn om det at gå i kirke, og hvad man kalder dem, der går i kirke. Der kom flere gode forslag. Det bedste var dog ”gudstjenestefolk”, og de blev enige om, at når de gik ind, var de gudstjenestefolk, og når de gik ud, var de Guds tjenestefolk. Denne kloge samtale findes i epilogen i Poul Henning Fromsejers nye bog Livets bog har mange blade, en dejlig samling af små hverdagstekster med relation til kristen tro. I bogen er der på 96 sider 22 små, værdifulde og læseværdige tekster om livet, troen og mennesker.
Jeg har hæftet mig særligt ved ”Evangeliet er stadig på vej til nye mennesker” om vores fortsatte ansvar for at evangelisere. Og ”Gud længes efter os” hvor forfatteren Willy August Linnemann citeres for at have sagt: ”Vi ved med sikkerhed, at normale mennesker i længden ikke kan undvære Gud”. Han siger videre: ”Derfor er jeg overbevist om, at vi længes efter Gud, fordi Gud længes efter os.” Og sidst, men ikke mindst ”Livet er en gave” om Ann Lund Wahlberg, der, siden hun blev født, har været lammet fra halsen og nedefter. Hun fortæller, at hendes forældre aldrig blev bitre over det, men elskede hende med en meget stor kærlighed og gav hende troens gave. Hun tog en uddannelse som socialrådgiver, men lever i dag af at være kunstner og foredragsholder. Hun maler med munden og har haft mange udstillinger rundt omkring i verden – og så har hun den store lykke at være blevet gift og at have fået en datter, pluds en bonusdatter. Fortællingen om Ann udstråler glæde og Jesus-tro.
Jeg har hæftet mig ved disse tre fortællinger, andre vil sikkert hæfte sig ved andre, for der er noget at hente i alle 22 fortællinger.
Bogen er smukt illustreret af billedkunstneren Peter Ejlerskov.
I min anmeldelse af Poul Henning Fromsejers bog Gud samler på mennesker, som udkom i 2010 skrev jeg: ”Hver eneste af de 20 tekststykker udtrykker livsbekræftende kristendom, ligesom det er tilfældet i de tre tidligere bøger. Poul Henning Fromsejer er en dygtig fortæller og en mester i at kæde hverdagsbegivenheder, store kunstnere og livsbekræftende kristendom sammen i en flot helhed. Det er en fornøjelse at læse hans tekster i disse bøger.” Nøjagtig det samme kan siges om Livets bog har mange blade, som jeg kan anbefale på det varmeste.
Poul Henning Fromsejer kommer næsten hvert år med sådan en lille bog: i 2005 Når hjertet klædes i festdragt, i 2007 Livet er en morgengave (begge er udsolgt), i 2009 Guds nåde og Jords glæde og i 2010 som nævnt Gud samler på mennesker. Nu hvor jeg har lagt Livets bog har mange blade fra mig, glæder jeg mig allerede til næste års bog. Men indtil da vil der være flere af stykkerne i dette års bog, som jeg vender tilbage til.

Poul Henning Fromsejer: Livets bog har mange blade
96 sider • 150 kr. • Eget forlag (fromsejer.dk
)