Mindre god afslutning på romantrilogi

Så blev den tredje og sidste bog i serien ”Nye højder” [se note] kastet på banen. Og det er noget af et kast, for bogen afslutter et væld af utrolige hændelser, alle centreret i én og samme familie og deres nærmeste. Denise Hunter har i hvert fald noget på hjerte …
Paula er journalist og står med lidt af et haltende ægteskab i sine hænder. Da hun tilbydes en stilling i Chicago, langt væk fra mand og familie, forfølger hun en drøm, som efterhånden kræver store ofre. I jagten på det ultimative mål som nyhedsvært går hun en grum sandhed i møde, da et ægtepar beder hende ruske op i en fortid og en gåde, der i høj grad kommer til at vende op og ned på Paulas og hendes mands tilværelse.
Linn har været lidt af et spøgelse hele serien igennem. Afslutningsvist står hun til endelig at få en oprejsning, efter at hun tidligere har fungeret som ”den anden kvinde” i forhold til en af søstrene i familien. Hendes nye forhold til den forlovede teologistuderende Adam er noget af en kærlighedshistorie, som desværre trækkes i langdrag og har et lidt ærgerligt udfald. Linns historie indeholder dog en fin pointe om tilgivelse og dét at slippe fortiden.
Da jeg ikke havde hørt om bøgerne, inden jeg skulle anmelde denne (bedømt på det ydre) meget teenageprægede lyserøde bog, skyndte jeg mig at læse En tid til helbredelse, som er bogen, hvor alle begivenhederne tager deres begyndelse. Desværre burde Denise Hunter måske være stoppet dér. En tid til helbredelse har nemlig mange fine beskrivelser og en overkommelig handling. Det er til gengæld ikke tilfældet i denne sidste bog, der uheldigvis har ført til flere suk end glædesudbrud. Først virker bogen som henvendt til et forkert publikum. Bedømt på omslag og fortællestil og ikke mindst handling vil den givetvis være bedre placeret i en teenagers hænder. Jeg tvivler dog på, at emner som abort, ægteskab og karriere falder i god jord hos aldersgruppen, og derfor bliver man lidt forvirret, når det er helt andre kategorier, der hiver begivenhederne akavet frem gennem et hav af ellers spændende emner. Følelser hos hovedpersonerne gentages utrolig mange gange, og tankerne beskrives utrolig enkelt og i mange tilfælde fuldstændig unødvendigt. Sproget og begivenhedernes tilfældige sammentræf fungerer desværre ikke for mig – men et modigt forsøg med livets i øvrigt store spørgsmål er det.

”Nye højder”:
1: En tid til helbredelse (anm. uge 31/2010)
2: Barmhjertighedens pris (anm. uge 33/2011)

Denise Hunter:
Den svære tilgivelse
443 sider
229 kr.
Scandinavia