Haitianere bliver kristne efter jordskælvet

Jordskælvet, der ramte Haiti for godt to år siden, har ført til, at flere er blevet kristne, fortæller en missionær.
– Den religiøse baggrund i Haiti er oprindeligt Voodoo, der kommer fra Afrika. Min erfaring er, at eftersom Haiti har lært Kristi kærlighed at kende, har rigtig mange forladt Voodoo til fordel for kristendommen, fortæller Linda Markee til The Christian Post. Markee er sekretær for og har været med til at grundlægge Haiti Foundation of Hope.
– Det er især efter jordskælvet, at folk er blevet kristne. Hver enkelt person har mærket effekten af skælvet – det var ikke kun i Port-au-Prince. De fleste har mistet familiemedlemmer. Jeg har set folk forlade Voodoo for den kristne tro. De ved, at Vodoo ingen magt har over for kristendommen. Især der, hvor kristne hjælpeorganisationer driver et både evangelisk og socialt arbejde, sker der nogle afgørende ændringer, siger Linda Markee, der mener, at modstanden imod kristendom især kommer fra voodoo-heksedoktorerne og ikke fra befolkningen.
Susan