Haj bed arm af 13-årige Bethany – nu som film

Bethany var blot 13 år, da hun fik bidt den ene arm af en morgen, hvor hun var ude at surfe.
Hendes liv er nu skildret i en Hollywood-film, der også fortæller om hendes stærke kristne tro.Bethany opgav ikke sine drømme om at blive professionel surfer trods en ulykke en tidlig morgen på Hawai, hvor en haj bed hendes venstre arm af. Allerede et år efter surfede hun videre – med kun én arm.

Bethany Hamilton kan stadig surfe med én arm.

Bethany har beskrevet sin dramatiske historie i bogen ”Soul surfer”, som nu er filmatiseret. Hun ville gøre karriere inden for surfing. Men som blot 13-årig kom hun ud for ulykken, som forandrede hele hendes liv. Da hajen bed hendes venstre arm af, overlevede Bethany kun med nød og næppe.
Men Bethany opgav ikke sine drømme om at blive professionel surfer. Et år efter angrebet var hun tilbage på surfbrættet og havde desuden skrevet en bog om sin skæbne. Bogen inspirerede filmproducenter i Hollywood til at producere en film.

Hendes kristne tro

I filmen medvirker bl.a. kendte navne som Helen Hunt, Dennis Quaid og countrysangerinden Carrie Underwood.

Bethany er kristen, og derfor skildrer filmen også hendes tro, som har været afgørende for, at hun kom videre.
Under indspilningen førte hendes tro til kontroverser. Familien syntes, at producenterne ønskede at nedtone det, som havde med Bibelen og Gud at gøre. Men de blev dog enige.
Hovedrollen spilles af Jack Nicholsons datter Lorraine. Ud over kendte skuespillere som Helen Hunt og Denis Quaid får countrysangeren og grammyvinderen Carrie Underwood debut som skuespiller i Soul Surfer. Underwood spiller rollen som Sarah Hill, der er ungdomspræst og mentor for Bethany.