Hvis Israel angriber Iran vil 100 fly deltage i operationen

Ingen ved, hvor langt Israel er fremme med forberedelser til et angreb mod atomanlæggene i Iran – og om en sådan aktion overhovedet vil blive til noget – men i Israel og mange steder ude i verden summer det med forlydender om, hvordan en sådan operation vil finde sted.Ifølge et scenario vil der blive indsat over 100 krigsfly, og de israelske piloter må flyve langt over uvenlige luftrum, tanke op i luften, bekæmpe iransk luftforsvar og angribe mange underjordiske steder samtidigt.

Det er amerikanske militæranalytikere, der står USA’s forsvarsministerium nær, som har fremsat en sådan vurdering.

De siger, at det vil være en uhyre og højt kompliceret operation, helt forskellig fra Israels “kirurgiske” angreb mod en atomreaktor i Syrien i 2007 og mod Osiris-reaktoren i Irak i 1981.

“New York Times” citerer idag den amerikanske general David A. Deptula – tidligere højtstående i det amerikanske luftvåbens efterretningstjeneste og manden som planlagde USA’s luftkampagne i Afghanistan i 2001 og Golfkrigen i 1999 – for følgende:

– Det bliver ikke let at bombe Iran.

Spekulationer om et muligt israelsk angreb mod iranske atomanlæg er intensiveret i den sidste tid på baggrund af amerikanske bekymringer, der bl.a. kom til udtryk under den amerikanske sikkerhedsrådgiver, Thomas E. Donilons, nylige samtaler med israelske ledere. Tidligere har USA’s geerastabchef Martin D. Dempsey udtalt i et TV-interview, at et israelsk angreb mod Iran nu ville være “destabiliserende”

Israel menes at have otte “tanker”-fly af typen KC-707 og at have ombygget eksisterende fly til “tankere”. Brug af sådanne fly vil kræve, at de beskyttes af et yderligere antal kampfly. Israels luftvåben siges at omfatte 125 fly af typen F-151 og F-161.

Iran vil kunne slå tilbage med missiler mod Israel, og dette vil kunne medføre en ny krig i Mellemøsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ulig Israel har USA en stor optankningskapacitet og har bombefly i Al Udeid luftbasen i Qatar, Diego Garcia i Det indiske Ocean og flybaser i England og USA.