Iran truer med militær aktion “hvis det føler sig i fare”

Situationen i Mellemøsten er blevet yderligere ophedet, efter at det nu fra Teheran forlyder, at Iran vil foretage et afværgeangreb mod dets fjender, hvis det føler, at dets nationale interesser er i fare.Det må formodes, at et sådant angreb vil blive rettet mod Israel og USA.

Det er vicechefen for Irans væbnede styrker, Mohammad Hejazi, der har udtalt sig om afværgeangrebet til Fars nyhedsbureauet. Han leder militærets logistiske fløj.

Hejazi har sagt:

– Det er nu vores strategi, at hvis vi føler, at vores fjender ønsker at udsætte Irans nationale interesser for fare og beslutter sig til dette, vil vi handle uden at afvente deres aktion. Vi vil ikke vente på, at fjender skal gå til aktion mod os. Vi vil bruge alle vores midler for at beskytte de nationale interesser.

En fremtrædende amerikansk efterretningsmand siger, at mens amerkanske spiontjenester mener, at Iran vil reagere, hvis det bliver angrebet, er det usandsyligt, at Iran vil indlede en konflikt.

Israel og USA udelukker ikke en militær aktion mod Iran og dets atomprogram, hvis det ikke lykkes at standse dette ved sanktioner og diplomati.

Det hvide Hus har sagt, at der stadig er tid til, at diplomatiet kan virke og forhindre Iran i at erhverve atomåben. Det var den amerikanske præsidentboligs pressesekretær, Jay Carney, der udtalte dette til pressen i Washington.

– Der er stadig tid og rum til, at diplomatiet kan virke, og for at sanktionerne kan tage effekt og resultere i en ændring af Irans adfærd, sagde Carney.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De iranske krigsskibe
De to iranske krigsskibe, en destroyer og et forsyningsskib, der har lagt til i den syriske by Tartous, menes nu at have været på en anden mission end hidtil troet.

Mens det tidligere var antaget, at fartøjerne skulle være til undervisningsbrug for den syriske flåde i henhold til en aftale om dette mellem de to lande, forlyder det nu, at de to skibe medbragte “sofistikerede” våben og aflytningsudstyr til Syrien.

De iranske krigsskibe er nu sejlet fra Tartous gennem Middelhavet, nær israelsk farvand, og ventes at ville gøre en ny tur gennem Suezkanalen på deres hjemtur.


Artiklen fortsætter efter annoncen: