Krigshærget Sydsudan får sit eget bibelselskab

Bibelselskabet arbejder for forsoning mellem etniske grupper efter 21 års borgerkrig.
Efter mange års borgerkrig, har Sydsudan nu fået sit eget bibelselskab.
Det sydlige Sudan er præget af angst og usikkerhed. Voldelige konflikter ulmer under overfladen, og der er mange udfordringer i landet.
– Vores nation har endnu ikke fået fred, hverken inden for eller uden for grænsen, siger generalsekretær i det nye bibelselskab, Dr. Edward Kajivora.
De 21 års borgerkrig har sat sit præg på landet.
– Kampene mellem de etniske grupper er blevet mere og mere voldelige og sværere at styre for regeringen.
De værste sammenstød er mellem Lou-Nuer stammen og Murla stammen, der stjæler kvæg fra hinanden, bortfører kvinder og børn og sætter ild til hele landsbyer, siger generalsekretæren.
En vigtig opgave for det nye bibelselskab er at besøge sårede på hospitalet i hovedstaden Juba.
Bibelselskabet og Det økumeniske Råd gør alt, hvad de kan for at skabe forsoning og standse volden. Og kirkerne holder møder med tilbedelse og bøn.
Det nye bibelselskab har også selv krigens resultater inde på livet. Bibelselskabet har nemlig til huse i et bombe-hærget varehus, hvor der hverken er strøm eller internet.
– De ansatte har brug for ordentlige kontorforhold, bibler, solceller og en bil, siger David Hammond, som er koordinator for De Forenede Bibelselskaber i Afrika.
Sydsudan besluttede ved en folkeafstemning den 9. juli 2011 at blive en selvstændig stat. Tidligere hørte landet under det muslimske Sudan med hovedstad i Kartoum.