Norsk evangelist har bragt 6000 jøder til Israel

Steinar Harila har været på besøg i Jerusalem sammen med en gruppe nordmænd og finner. Steinar arbejder for vanskeligt stillede jøder i Rusland og Israel og viste gruppen sine mange projekter.Norges utrættelige evangelist, den 70-årige Steinar Harila, som har bragt over 6000 russiske jøder til Israel i hen ved 20 år, vil ikke have nogen ros for sin formidable indsats.
– Det vigtigste er ikke, hvad jeg gør, men at børnene har det godt, siger han.
Han har lige været på besøg i Jerusalem – nu over 50 gange, siger han – og med sig har han en gruppe på 32 nordmænd og fire finner, som skal se nogle af de mange projekter, han har været med til at oprette for at fremme jødisk indvandring fra det tidligere Sovjetunionen.
– Jeg giver alt, hvad jeg kan skaffe, til arbejdet for vanskeligt stillede jøder i Rusland og Israel, siger Harila i et interview på hans hotel, Ramada, i Jerusalem.

Besøgets højdepunkt

Et højdepunkt under besøget var, da hans gruppe mødte to af disse immigranter – fra Viborg i Karelen. De fik lov til at opleve et underholdningsprogram med dansende og syngende israelske børn fra børnebyen Neve Michael, nær Natania (ved Middelhavet).
Lederen af denne børneby, en kvinde ved navn Hava, medbragte 20 børn fra dette sted, så de kunne møde deres nordiske velgørere. Hun talte stærkt og konkret om tilværelsen for disse vanskeligt stillede børn, som for manges vedkommende er forældreløse.
300 børn i alderen fra 4-18 år lever i denne børneby.
Selv talte Harila ud fra salme 121 ”Hvor skal min hjælp komme fra” og beskrev Neve Michael som en ”nødhavn i stormen gennem livet”.

12 mio. kr til opførelse af ny børneby i Rusland

Harila – forfatter til bogen ”Ansat i himlen” – har skaffet 250.000 kroner til at bygge en ny afdeling og restaurere en eksisterende i børnebyen.
Hans gruppe i Norge har nu også rejst 12 mio. kr. til opførelse af en ny børneby i Rusland ved navn Taizty, nær Skt. Petersborg, med 24 lejligheder for hjemløse og vanskeligt stillede børn, og deres forældre.
De 10 mio. kr. er til selve byggeriet, mens det resterende beløb er til veje, kloakering, m.m.
Efter besøget i Jerusalem tog Harila og hans gruppe til Eilat, og den 1. marts går rejsen tilbage til Norge.