Glad musik til de små

Selvom Lena Løbners nye børne-cd er tilegnet kræftramte børn og deres familier, er det et festligt og livsbekræftende album.Baggrunden for denne glade børne-cd er uendelig trist – Lena Løbner underviste den otteårige kræftramte Filippa i nogle skolefag. Hun døde for nylig, og Lena skrev en sang til familien ”Filippas sang”.
Sangen blev til flere, og resultatet er 10 glade børnesange, som egner sig til alle, sygdom eller ej. Men med tanke på Filippa og hendes familie lytter man nok med ekstra taknemlighed over sin familie og livet.
Det er ’rigtige’ børnesange med sjove tekster, som taler til børns fantasi. Der er masser af guitar, men også trommer og klaver og ekstra lydeffekter. På titelnummeret, ”Hvis jeg var en and”, indgår forskellige dyr, og deres særlige dyrelyde dukker op på de rigtige tidspunkter. Har du musikken i hovedtelefoner, er du faktisk overbevist om, at du bliver overfaldet af en myg…
De første fem numre må beskrives som glade, friske sange. Nummer seks er Filippas sang. Den er glad og rørende på samme tid.
Den næste sang, ”Venner”, indledes af gæstesolist Sandra Axells’ søde pigestemme. En hyggelig variation på albummet. Og børn der synger, det bringer altså glæde.
På albummet får vi også glade samba-rytmer i nummeret ’Jeg danser ned ad gaden’. Prøv om du kan få dine børn til at sidde stille her. Det er næsten umuligt.
Albummet sluttes af med den velkendte godnatsang ”Nu lukker sig mit øje”. Så skulle det være muligt at få de danseglade til at falde til ro.

Lena Løbner kan noget med musik og ord. På en enkel og fin måde når musikken ud over scenekanten. Det gælder især, hvis man har oplevet hende ’live’, men det sker også på dette album.
Lisbeth

Lena Løbner • Hvis jeg var en and • kr. 149 • haabforalle.dk