Legestue gør børn og voksne fortrolige med kirken

Hver onsdag møder børn og mødre op til legestue i Gl. Haderslev Kirke. Her er der bl.a. bibelfortælling, orgelmusik, sang og leg.Onsdag formiddag møder mødre og deres børn op til legestue i Gl. Haderslev kirke. Vi var med sidste onsdag.

Berit med sønnerne Niklas på 3 år og Malte, som kun er 5 mdr. (Billede til vensrte)
Sognemedhjælper Anne Lodahl fortæller historien om Jonas, Gud og fisken.

De sad alle med stive ører, da sognemedhjælperen Anne Lodahl fortalte en historie fra Bibelen.
Anne fortalte historien om Jonas, der blev spist af en fisk, fordi han ikke ville gøre, hvad Gud sagde, han skulle. Alligevel passede Gud på ham, og det endte med, at Jonas gjorde, hvad Gud ville have ham til.
Anne Lodahl er leder af legestuen sammen med organisten Astrid Thomsen. Anne Lodahl gør meget ud af at fortælle historier fra Bibelen på en måde, hvor alle kan være med.
– Jeg begyndte at deltage i legestue for godt to år siden, fortæller Berit.
– Jeg går her med mine to sønner, Niklas (3 år) og Malte (5 mdr.) Det bedste er helt sikkert den kristne del. Anne er god til at formidle Bibelen, så det stimulerer børnene. Hun er fantastisk som fortæller, og så er det ekstra godt med musik til, fortæller Berit, der er mor til de to ovennævnte drenge.

Anne vil vise, at Gud elsker børnene

Niklas på tre år leger med legetøj, imens mor hygger sig med de andre voksne i Gl. Haderslev Kirkes sognehus.

Arrangementet starter kl. 9.30 i kirken. Det er her, Anne fortæller en historie fra Bibelen, hvor der bliver sunget og lavet fagter. Herefter er der leg og friskbagte boller i sognehuset.
– Jeg fortæller gerne samme historie 5-6 gange, fordi de er så små. Jeg fortæller, så de kan bruge deres forskellige sanser. Vi hører orgelmusik og spiser friskbagte boller. Der er mulighed for, at mødrene kan hygge sig, samtidig med at børnene leger.
– Forældrene nyder at komme ud og snakke med andre voksne. Både børnene og mødrene bliver fortrolige med kirken på en afslappet måde, fortæller Anne Lodahl, som gerne vil være med til at vise børnene, at Gud elsker dem.

Eksisteret i 15 år

Legestuen har eksisteret i over 15 år. Anne trådte til for lidt over fem år siden. Hun er til daglig sognemedhjælper.
Ud over at mødes hver onsdag tager de en gang om året på bondegårdstur i Rødekro. Her ser de på dyr og oplever livet på en gård.