Til gudstjeneste med to Nobelpris-modtagere

Tidl. missionssekretær Erik Wengel og hustruen Marit var med da den lutherske kirke i Liberia fejrede Leymah Gbowees fredspris.

Danske Marit Wengel sammen med nobelprismodtageren Leymah Gbowee i Liberia.

Missionær Finn Hougaard tog de danske gæster med til festgudstjenesten i Monrovia i november 2011. Også Liberias præsident, Ellen Johnson-Sirleaf, deltog i gudstjenesten. Hun modtog selv en af de tre fredspriser i 2011. Præsidenten havde travlt og skulle hurtigt videre. Men hun nåede at lykønske Leymah Gbowee med prisen. Derpå knælede hun ved alterskranken, og to præster lagde hænderne på hende og bad for hende.
Leymah Gbowee fortalte om sit arbejde med fred og forsoning i flere lande. Hun prøver især at engagere kvinderne. Herefter talte hun til de unge om at prioritere rigtigt. De materielle goder har ikke værdi. Det gælder om at fokusere på livet med Gud som far og Jesus som frelser, sagde hun.
Marit og Erik Wengel er imponerede over kirken. Medlemmerne er brændende iværksættere, som satser både praktisk og åndeligt. Det bør ikke overraske os, at kirken både har fostret sundhedsministeren, flere embedsmænd i regeringen og nu også en modtager af Nobels Fredspris, siger ægteparret.
Bodil