Colombiansk præst og familie flygtet fra guerillaer

Præsten Wilber Ramirez er blevet truet flere gange siden 2005 af guerillaer i Colombia.
Nu er præsten flygtet sammen med 37 familiemedlemmer.Guerillaer fra ekstremistgruppen FARC-EP har ”forvist” pastor Wilber Ramirez og 37 medlemmer af hans omfattende slægt. De har forladt deres hjem og landområder nær ved Macarena, en del af Meta departementet i det centrale Colombia.
Pastor Wilber blev for tre måneder siden advaret om, at han skulle lukke sin kirke i landsbyen Cana Vojo. Han blev kontaktet af en gren af FARC-EP-oprørerne d. 1. november, og fik at vide: ”Det er bedst for dig at gribe denne chance, vi her giver dig, for ellers kan du få endnu værre problemer.”
Præsten fortalte Åbne Døre, at militsen allerede var kommet til hans bopæl, hvor de pakkede hans tøj ned og krævede, at han straks rejste derfra.
”Når du får den slags opfordringer, tænker du det ikke igennem to gange,” sagde han. ”Hverken jeg eller mine slægtninge ved, hvorfor guerillaerne tvang os til at forlade vores landområder, som vi har brugt til at dyrke landbrug,” sagde han. De ni familier boede tilsammen på ti farme i området.

Truet flere gange

Ramirez er blevet truet flere gange siden 2005, da guerillaer havde forbudt ham at forkynde evangeliet og beordret ham til at lukke sin kirke, ellers ville han blive skrevet op på en militær ”hitliste”.
Han fik dengang at vide, at fordi hans søn var blevet anklaget for at være ”desertør” fra oprørerne, skulle han ”forlade sin religion” som præst. Men ingen af de ni familier i hans slægt er nogensinde blevet truet eller beordret forvist før.

Fortsætter med at forkynde Guds ord

Præsten sagde, at selvom den påtvungne flytning og familiens forandrede situation har påvirket hans kone og deres tre børn på 22, 15 og 10, er han fortsat med at forkynde Guds ord i byen Macarena.
Han og hans familie møder op til gudstjeneste og i byen og de omliggende landsbyer.
I flere år var Macarena et strategisk udgangspunkt for guerilla-aktiviteter anført af en berygtet oprørsleder, Jorge Briceño, kendt under dæknavnet Mono Jojoy. På hans ordre var alle kirker i området lukket i over fem år, og husmenighedsfællesskaber i området blev udsat for strenge restriktioner.

Oprørsleder dræbt

Efter at Jojoy blev dræbt af den colombianske hær i september 2010, aftog presset fra ekstremisterne i nogle måneder. Men da en evangelisk kristen stoppede som forsvarsminister og Timoleon Jimenez, alias Timoshenko, overtog posten som ny guerillachef, tiltog konfrontationerne med kirken igen i de sydvestlige områder.
Ramirez, som har været præst i 15 år, fortalte Åbne Døre, at på trods af den vedvarende forfølgelse, ”vil jeg fortsætte med at forkynde evangeliet til jeg dør.”
”Jeg har lært at have det godt, både når det går godt, og når det går skidt, og jeg takker Gud for det,” fortsatte han. ”Jeg har nemlig lært at bede til Ham om at styrke mig og om mod til at fortsætte med at lede fårene.”
”Så længe jeg lever, vil jeg tjene Gud i Hans helligdom,” konkluderede han.