Intenst og forfriskende

Sarah Macintosh er langt hen ad vejen overbevisende i hendes nye album Current. Men den delvis fornyende og friske lovsang mangler lige det sidste.
Det er altid prisværdigt, når musikere prøver at forny og forbedre allerede eksisterende genrer. Sarah Macintosh sætter på dette album mere tempo og intensitet på lovsangsnumrene end man normalt hører – og det klæder dem.
Titelnummeret Current, som også er et af de bedste på cd’en, fremhæver Sarahs klare, smukke stemme. Og den dynamiske tromme mixet med de nærmest orientalske input, er vellykket.
Trommerne går i albummet igennem som et gennemgående instrument i de fleste numre og det er med til at holde intensiteten. Albummet kan efter mange gennemlytninger godt blive en lille smule trivielt, på trods af, at numrene har hver deres eget præg. Den til tider lidt flydende og langtrukne stil, som mange af numrene bliver sunget på, kan godt virke lidt trættende på mig. Men det er nok smag og behag.
Galaxy Former stikker lidt ud her og er et virkelig godt nummer, med violinerne og Sarahs stemme som det bærende. Det er et smukt nummer, som formår at balancere mellem sentimentalitet og budskab.
Jeg vil også fremhæve Calling, Calling. Den bliver langsomt opbygget i højere og højere tempo og intensitet. Og med Sarahs klare stemme akkompagneret med violiner, er det et smukt nummer, som jeg har hørt igen og igen.
Dette er et album, som jeg var – og er – imponeret over. Det er originalt og unikt uden at det bliver for kreativt. Bare dét gør, at lovsangsledere burde lytte til dette album, hvis de søger ny inspiration i lovsangen.
Henrik