Iransk plan om terroristangreb mod israelsk skib i Suezkanalen

Iran har haft til hensigt at sprænge et israelsk skib i Suezkanalen i luften, men planen blev forpurret af egyptiske sikkerhedsfolk, oplyser den egyptiske avis, Al Ahram.Angrebet var planlagt af to egyptere, der er blevet arresteret og nu er under forhør.

De to mænd, Suleiman Rzek Abdul-Razek og Salameh Ahmed Salameh, var blevet instrueret af iranske agenter. Det forlyder, at de skal have anmodet en tredje person ved navn Mohammed Zakri om at udføre angrebet; og at han skulle få 50 millioner egyptiske pund for dette.

De to mænd benægter at have været involverede.

Oplysninger om det formodede angreb mod det israelske fartøj er kommet efter en række fejlslåede angreb mod israelske mål i Indien, Thailand og Georgien.

Hizbollah terroristceller i Egypten menes tidligere at have planlagt angreb, og en israelsk kilde siger advarende, at Iran er ved at opbygge terror-infrastruktur på egyptisk område som forberedelse til en operation.

Ifølge denne kilde har iranske militæreksperter været aktive i Sinai såvelsom i Gaza-striben.

Egypten har truet med at retsforfølge angribere af israelske mål i samarbejde med iranere.

Kilden siger:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi kan se tegn på, at Iran er ved at oprette et terroristapparat i hele Sinai.

Han tilføjer, at selvom Israel har reageret på alle egyptiske anmodninger om at forstærke dets styrker i Sinai, har der ikke været nogen større operationer i området, siden den egyptiske revolution ifjor. Flere terroristgrupper befinder sig i Sinai, bl. a. lokale beduiner, som har taget den globale Jihads ideologi til sig, samt grupper, der støttes af Iran, som prøver at rekruttere og træne krigeriske elementer ikke blot i Sinai, men i hele Egypten.

Hertil kommer palestinensiske organisationer og globale Jihad-mænd fra Irak, Afghanistan, Yemen og Saudi-Aarabien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Israel og Egypten har den samme interesse i at bekæmpe disse terrorist-elementer, siger kilden. Iranere opfordrer palestinensere til at udføre angreb – og de har ligeledes tilskyndet Hamas til dette. En mængde palestinensiske organisationer bruger Sinai til at udføre angreb. Siden den libyske leder Muammar Gadhafis fald er Libyen blevet et kæmpestort våbendepot, og våben overføres derfra til Egypten og Gaza-striben.