Israel parat til at yde humanitær hjælp til Syrien

Israel vil yde omgående humanitær hjælp til syrere under konflikten, hvis det bliver anmodet om dette, udtaler den israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman.På et officielt besøg hos Bulgariens præsident, Rosen Plevneliev, sagde Lieberman:

– Vi kan ikke leve med de blodsudgydelser, som foregår der, og med de daglige drab af uskyldige mennesker. Det er umuligt for det internationale samfund at affinde sig med dette.

Ifølge en officiel udtalelse af det israelske udenrigsministerium under Libermans statsbesøg i Bulgarien hedder det, at “Israel er parat til at yde en sådan støtte via FN eller enhver anden international organisation. – Israel er udelukkende intereseret i at lindre den humanitære krise i Syrien og ønsker ikke at intervenere i landets indre anliggender”.

I forrige måned foreslog Lieberman over for forskellige regeringsinstanser, at Israel fordømmer den syriske præsident, Bashar Assads, drab af civilpersoner og opfordrede ham til at træde tilbage.

Afvist
Såvel statsminister Binyamin Netanyahu som forsvarsminister Ehud Barak afviste imidlertid Liebermans forslag.

Netanyahu menes at have den opfattelse, at en offentlig udtalelse af Israel vil være til fordel for Assad, som så vil kunne sige, at Israel står bag opstanden mod ham.

Lieberman har tidligere sagt:

– Den kendsgerning at arabiske knessetmedlemmer ikke har fordømt, hvad der sker i Syrien, er forræderi både mod den arabiske nation og Syriens indbyggere – såvel som mod Israel. Det er de samme knessetmedlemmer, som reagerer over ødelæggelsen af alle illegale bygninger, men er tavse, når tusinder af uskyldige borgere dræbes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge FN er over 7500 mennesker blev dræbt i den næsten et-årige opstand mod Assad.

De internationale krav om en våbenhvile intensiveres næsten daglig. Selv Rusland og Kina, som flere gange har blokeret en aktion i Syrien, har nu i Sikkerhedsrådet krævet øjeblikkelig humanitær adgang.

“Vi har dræbt 150 af Assads soldater”
Den øverstkommanderende over den frie syriske hær, Riyad al-Asaad, har over for den arabiske TV-station Al Jazeera udtalt, at hans mænd har dræbt over 150 syriske soldater og taget kontrol over ammunition og våben.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge Al-Asaad har angrebene på Assads tropper fundet sted som reaktion på den syriske hærs invasion af bydelen Baba Amr i Homs.