Tysklands nye præsident er uddannet luthersk præst

Den lutherske præst Joachim Gauck er udnævnt som Tysklands nye præsident efter Christian Wulff, der måtte gå fra posten efter en finanskrise.

Den nye tyske præsident, Joachim Gauck, og hans samlever, Deniela Schadt, under en forsamling i Berlin.

Joachim Gauck er 72 år og er ikke tilknyttet noget bestemt parti. Gauck er født i Rostock og er protestant. Han er tidligere chef for afsløringen af Stasi-arkivet og har ligesom Angela Merkel en fortid i den østtyske borgerrettighedsbevægelse.
Gauck er selv søn af en præst. Han blev nægtet tilladelse til at læse andre fag end teologi, fordi hans far var udvist til Sibirien for at kæmpe for borgerrettigheder. Gauck har fire børn, men er skilt og har i de sidste 12 år boet sammen med Daniela Schadt, som er journalist.
Susan