Fire Toulouse-ofre begravet i Israel

Morderen Merah sårede tre antiterrorbetjente, før han selv blev dræbt.Mens begravelsen af de fire franske jøder fandt sted i Jerusalem, blev morderen Mohammed Merahs hus belejret af fransk politi i Toulouse. Halvandet døgn senere, den 22. marts, blev huset stormet og Merah dræbt.
Morderen er blevet identificeret som Mohammed Merah, 24, af algiersk baggrund. Han var svært bevæbnet og har haft tilknytning til terroristorganisationen al Qaeda. Det menes, at han for nogle år siden har været arresteret i Afghanistan.
Fornylig dræbte han tre franske soldater. I sidste uge dræbte han tre børn og en voksen ved en jødisk skole i Toulouse. I begge tilfælde er han efter drabene flygtet på en sort scooter.
Politiet indledte den største menneskejagt nogensinde, og den gav bonus, da det viste sig, at han havde barrikaderet sig i en bygning, hvor han med sine forskellige våben holdt politiet stangen i halvandet døgn.
I mellemtiden var der begravelse i Jerusalem af attentatmandens fire ofre, den 29-årige rabbiner Jonathan Sandler, hans to sønner Arieh på seks år og Gabriel på tre. Det oplystes tidligere, at det fjerde offer, den otte-årige Miriam Monsonego, skulle begraves i Frankrig, men familien ombestemte sig, og hun blev sammen med de tre andre begravet i Jerusalem.
Tusinder fulgte de fire ofre til graven. Jonathan Sandlers kone er gravid. Hun er sønderknust og kunne næsten ikke bevæge sig. Det samme gjaldt Miriams mor.
Blandt deltagerne i begravelsen var den franske udenrigsminister, Alain Juppe, der sagde, at mordene har chokeret alle franskmænd.
– Jeres sorg og smerte er også vores, sagde han. Hele Frankrig er i chok. Frankrig er besluttet på at bekæmpe antisemitisme. Vi vil ikke tolerere angreb på jøder.