UMO starter i København

Ungdom med Opgave starter center på gammelt kloster i Taastrup. Satser på netværk, kristendomskurser og bøn for syge.
Den verdensomspændende missionsorganisation Ungdom med Opgave vil nu række ud til københavnerne med det kristne budskab i ord og handling.

Christer Andersen skal lede arbejdet i YWAM Copenhagen Network.

Ordene skal formidles gennem Alpha-kurser. Handlingerne går bl.a. ud på bøn for syge i såkaldte ”Healing Rooms”.
Det er norske Christer Andersen fra Kristiansand, der skal lede arbejdet sammen med Tove Kirkebye Poulsen, der er en af lederne for Ungdom med Opgave (UMO) i Nordeuropa. Arbejdet er døbt ” YWAM Copenhagen Network”, hvor YWAM står for Youth With A Mission. Organisationen blev startet i USA for over 50 år siden for at koordinere unges korttids-mission rundt omkring i verden.

Ingen konkurrence

Og nu er turen så komme til København. Ungdom med Opgave arbejder i forvejen i Danmark ud fra ”Sjellebro” i landsbyen Mørke på Djursland.
Er det så ikke en konkurrence? spurgte vi lederen Hans Olesen:
– Nej, slet ikke. På Sjellebro arbejder vi med fokus på familier. Vi har lige nu en fuld skole, så vi har ikke fulgt arbejdet i København så tæt. Men jeg ved, at de ønsker samarbejde med alle kirker for at nå hovedstanden med det kristne budskab, siger Hans Olesen.
Det nye arbejde i København udgår fra et kloster i Taastrup, der tidligere tilhørte Assumptionssøstrene. Klosteret er nu på private hænder og lejes ud til UMO.

Alpha og healing

Organisationen har allerede etableret samarbejde med flere frikirker i hovedstaden. Således påbegyndes Alpha-kurser om kristendommens grundsandheder i samarbejde med Netværkskirken i Hvidovre. På samme måde oprettes såkaldte ”Healing rooms” i samarbejde med City Kirken i Taastrup. Healing Rooms er åndelige klinikker, hvor folk til bydes forbøn for deres sygdomme og problemer.
UMO’s arbejde i København startede med konferencen ”Eye on Copenhagen” i Nyhavn i november sidste år. Midt i januar flyttede Christer Andersen til byen og samtidig ankom et missionsteam fra den norske by Skien. Teamet skal være i København frem til april.