Bornholmsk børneklub har vokseværk

Det startede med en klub for kirkens 10-12 børn. I dag har Missionskirken i Rønne en børneklub med 70 medlemmer og endnu flere besøgende.
For tre år siden besluttede Missionskirken i Rønne at starte børneklubben Supermax. Klubben startede op med de 10-12 børn, der på det tidspunkt, var i kirken. Nu tre år senere er antallet mangedoblet.

Noah Bay har selv fire børn sammen med hustruen Mette.

Lige siden Supermax startede, er der kommet nye børn til hver uge, og mange af byens børn har efterhånden været indenom Supermax. Alene i 2011 var der 250-300 børn forbi klubben. I dag har klubben en fast kerne på 70 børn til den ugentlige klubaften.

Brug for medarbejdere

Noah Bay Mogensen har siden 2009 været ansat på deltid som børnepræst.
– De mange børn i Supermax er lidt af en udfordring for den lille menighed i Rønne, der har omkring 50 aktive medlemmer, fortæller Noah Bay, og fortsætter:
– Men menigheden har valgt at satse på børnene, hvilket også tydeligt ses ved, at der i kirkens børneaktiviteter er omkring 40 frivillige.
Den 35-årige lærer har selv mange års erfaring med arbejdet blandt børn og unge. Han har været teenageleder i pinsekirken i Rønne, medarbejder på Mariager Efterskole, børne- og ungdomsansvarlig i Pinsekirken i Svendborg og ungdomspræst i Aarhus.
De frivillige er lige fra 12 år til over 80 år, og der er også flere fra andre kirkesamfund, der har valgt at give en hånd med, for at få klubben til at lykkes.

Ballondyr er et hit for børnene i Supermax.
Klubben

Onsdag aften er klubaften. Aftenen begynder klokken 17 med en konkurrence og nogle børnesange, hvorefter børnene går i hver deres gruppe opdelt efter klassetrin. I grupperne bliver der fortalt om den kristne tro. Derefter er der aftensmad, hvorefter børnene kan vælge mellem forskellige aktiviteter.
I forlængelse af supermax-klubaftenen gøres der noget ekstra for aldersgruppen 10-12 år, som har sin egen klub med navnet Superking.

Fodboldklub gav pote

– Efter at Supermax havde været i gang i ca. et år, startede vi en fodboldklub. På det tidspunkt var der ikke så mange af de lidt større drenge i klubben, og man besluttede sig derfor at prøve med en fodboldklub, fortæller Noah.
Det viste sig at være en rigtig god idé, og i dag har fodboldklubben omkring 25 fodboldsspillere. Flere af drengene fra fodboldklubben kommer også til Supermax om onsdagen.

Børnefester

Udover det ugentlige program arrangerer supermax to årlige børnefester for byen – under navnet maxdag. Sidste gang var i efteråret, hvor klubben måtte inddrage området omkring kirken, samt byens lilletorv, for at lave festen for de omkring 200 børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Water-ball på Rønne lilletorv ved Max-dagen i september sidste år. Da den første max-dag blev arrangeret for snart tre år siden deltog 60 børn. Nu er arrangementet oppe på 200 børn.
Noget for teenagere

Børn har det jo med at blive større, og derfor har Missionskirken ansat Vilhelm Jarnskor som volontør til at tage hånd om den voksende gruppe teenagere. Teenageklubben har i dag omkring 10 deltagere – hvor af én er fra kirken.
Lisbeth


Artiklen fortsætter efter annoncen: