Utøya-præst til Aalborg

Den norske stortingspræst, sjælesørger og forfatter Per Arne Dahl bliver et af hovednavnene på Danske Kirkedage 9.-12. maj 2013.

Per Arne Dahl

Hvordan rejser man sig, efter at ens teenagedatter er blevet skudt ihjel, mens hun var på politisk sommerlejr? Hvordan rejser en nation sig? Ja, hvordan rejser et menneske sig i det hele taget efter en rystelse?
Disse spørgsmål vil stortingspræst og forfatter Per Arne Dahl besvare, når han er hovedtaler ved kirkefestivalen Danske Kirkedage i Aalborg i Kristi Himmelfartsferien 2013.
Per Arne Dahl har i flere sammenhænge arbejdet med den tomhed og smerte, som kan ramme mennesker, når den meningsløse begivenhed slår ned. Senest i bogen ’At rejse sig efter en rystelse’ der tager udgangspunkt i terrorhandlingerne, der ramte Oslo midtby og sommerstævnet på Utøya. Per Arne Dahl var selv med i det efterfølgende sorgarbejde.
/sl