Voldsom optrapning i syd – 12 palestinensere dræbt i Gaza

Den relative ro, der i nogen tid har hersket i grænseområdet mellem Gaza-striben og det sydlige Israel, blev i weekenden brat afbrudt af en voldsom optrapning af israeleres og palestinenseres gensidige beskydning, og der meldes om 12 dræbte – af Israel betegnet som terrorister – i Gaza.Over 40 raketter og mortergranater blev afskudt mod Syd-Israel fra Gaza, hvilket gav anledning til flere israelske flyangreb mod terroristceller i Gaza. De 12 dræbte er alle fra “Islamisk jihad”, siger en israelsk militær talsmand.

Ifølge talsmanden ramte flyene en teroristcelle, der var ved at forberede beskydning af Israel fra den nordlige Bet Lahyia og dræbte to mænd. Fire andre såredes ved et andet qangreb i det centrale Gaza.

Det israelske “Davidsstjerne” (svarende til Røde Kors) oplyser, at tre israelere blev sårede af granatsplinter, mens tre andre blev lettere sårede, da de løb til tilflugtsrum. Yderligere to blev såret ved en bilulykke, forårsaget af panik. De sårede blev bragt til Soroka Hospitalet i Beersheba.