Israel fejrer 64 år – befolkningen tæller nu 7,8 mio.

Den 26.04 fejrede Israel 64 års dagen for sin oprettelse, hvor der nu er 7,8 mio. mennesker.Mange rundt om i verden vil sikkert huske Beattle-sangen “When I am 64” – med respekt og kærlighed til folk på den alder – men i dag samler opmærksomheden sig om en anden 64-aarig, Israel, der i dag fejrer 64 års dagen for sin oprettelse. Det er ikke det samme Israel som i 1948. Statens grundlægger, David Ben Gurion, ville ikke synes, at Israel i dag er efter hans hoved. Forråelsen, brutaliteten og materialismen viser sig også her. I tilgift har Israel stadig det uafklarede anliggende med palæstinenserne. Der ville sikkert kunne have været en palæstinensisk-israelsk fredsaftale allerede for flere år siden, men ekstremistiske elementer holder stadig gryden i kog.

I en lederartikel i bladet Jerusalem Post hylder landets økonomiske situation, med stabilitet og stigning i GPD-tallet.

Lederen fortsætter:

– Der er lagt for megen vægt på Israels fejl, mens man ignorerer den zionistiske bevægelses vældige præstationer i de sidste 64 år. Tror man virkelig at vi, som lider under konflikten, ikke ønsker at leve i fred med vores naboer? Nu Israel bliver 64, har det jødiske folk meget af være stolt over. Lad os påskønne præstationerne og lære at værdsætte dem, mens vi anerkender udfordringerne.

Præsident Shimon Peres, der er 89 år, mens Israel blot er 64, afholdt efter traditionen en statsmodtagelse i sin residens i Jerusalem. Ved begivenhedens begyndelse var der en forbiflyvning af kampfly, og generalstabschefen, Benny Gantz, inspicerede 120 soldater, som havde modtaget præsidentens belønning for “fortræffelighed.

161.000 babyer født i fjor

Som vanligt på Uafhængighedsdagen har Statistisk Department offentliggjort befolkningsdata. På sin 64 års dag er befolkningen nået op over 7.8 millioner, omfattende 127.000 nye borgere. 161.000 babyer blev født i fjor.