Jesus-figur i Esbjerg udsat for hærværk

Den katolske præst ved Sankt Nikolaj Kirke, Benny Blumensaat, tilgiver gerningsmanden, men fastholder, at han må bekende sin synd for at få tilgivelse.Kirkegængerne blev 2. påskedag mødt af et tomt kors uden for Sankt Nikolaj Kirke, da de kom for at deltage i påskemessen. Ukendte gerningsmænd havde om natten fjernet den store Kristus-figur fra korset uden for kirken og begået hærværk.

Kristus-figuren fik ikke lov at hænge længe på korset, før den blev revet ned. Benny Blumensaat har været præst i Sankt Nicolai Kirke i Esbjerg i 14 år.

Senere var der en mand i Jyllandsgade, der fik et chok, da han fandt den ituslåede Kristus-figur uden for sin dør. Politiet blev derefter indblandet.

Vist i TVSyd

Dagen efter blev nyheden bragt i TVSyd. Her så man det tomme kors på kirken med et skilt, som oplyste, at der var begået ”hærværk mod Jesus.” Inde i kirken lå den ødelagte Jesus-figur. Kirketjener Gerhard Peters udtalte til TVSyd:
– Jeg fik et chok, da jeg så det. Det er forfærdeligt, at vi ikke kan have vores Jesus i fred. Nu må vi reparere den så godt, vi kan.

Bed om tilgivelse

Også kirkens præst, Benny Blumensaat, har været interviewet flere gange.
Til Udfordringen siger han, at det er vigtigt for ham, at Kristus-figuren kommer på plads igen. Kirken har fået figuren af et missionshus i Oksbøl.
På spørgsmålet om han kan tilgive gerningsmanden, svarer han:
– Selvfølgelig kan jeg tilgive. Det er det, påsken handler om. Men gerningsmanden skal komme og bede om tilgivelse.
– Det har konsekvenser at begå synd. Vi skal tilgive gerningsmanden. Men vi må ikke vanhellige det hellige. Derfor må hærværksmanden selv komme tilbage for at bekende sin synd, så han kan få del i tilgivelsen, siger Blumensaat.
Det har været svært for de troende at opleve dette hærværk. Men Benny Blumensaat har været glad for mediernes opmærksomhed. Det er nemlig en kærkommen anledning til at forklare påskens budskab for andre end kirkegængerne i Sankt Nikolaj Kirke.

En ny begyndelse

Benny Blumensaat blev i 2011 interviewet i TVSyd-programmet Livshistorier. Her fortalte han sin egen dramatiske historie om misbrug af alkohol og stoffer, kriminalitet, fængselsstraf og sygdom som ung. Men han mødte Jesus, da han opholdt sig på den lukkede afdeling. Hans mor, en præst og en nonne opsøgte ham og bad for ham under håndspålæggelse. Nu fik han både tro og fred i hjertet og kom ud af sit misbrug. Han besluttede at læse til præst for at gøre godt, hvor han tidligere havde gjort andre fortræd, fortæller han i udsendelsen.