Kan mænd ikke multitaske?

Jeg har aldrig kunnet affinde mig med, at mænd ikke kan multitaske. Det skulle kvinder være formidable til – jeg har bare ikke mødt nogen af dem endnu. Men én ting ved jeg: jeg er fantastisk til at ”multimedietaske!”
For dem, der ikke ved, hvad det nudanske ord ”multitaske” betyder, så handler det om at kunne tænke og gøre flere ting på én gang.
Det kan mænd så ikke – men det er altså løgn. Jeg kan da både sidde på wc og læse en bog samtidig.
Og nu har jeg lært et nyt nudansk ord, som jeg i hvert fald er eminent til: ”multimedietasking”. Den kvikke læser kan hurtigt oversætte det til: at kunne betjene flere medier på én gang – og få noget ud af det, vel at mærke.
Udtrykket multimedietasking blev af gode kolleger bragt med hjem til kontoret fra en konference i DR Byen. Og det reddede min mandlige stolthed.
For det er så sandt som det er sagt: Jeg kan se en grufuld svensk krimi, opdatere min facebook-profil på computeren og skimme dagens avis samtidig.
Jeg kan lytte til Orientering på P1, bede en bøn til Gud og køre bil samtidig. Og jeg kan høre, hvad min kone fortæller om sine seneste indkøb på udsalg, mens jeg tænker på det næste spændende projekt, vi er i gang med i Kirkeligt Medieakademi.
Samtidig lader jeg tankerne glide hen på søndag, hvor jeg skal prædike i en kirke, og jeg kan fint surfe hen på, hvilken model min næste bil skal være, og huske tilbage på de italienske pizza’er, jeg smagte i selveste Rom, da min kone og jeg var dernede for et par uger siden.
Jo, multimedietasking er en disciplin for mænd. Vi er i hvert fald eksperter i at se ud som om vi lytter, ser og læser, og husker da også at sige ”hmm” på de rigtige tidspunkter, når vi snakker med nogen.
Ingen skal påstå, at vi mænd har tunnelsyn. Vi er hverken ensporede eller smalsporede i vores tankegang.
Og hvis de alligevel vover påstanden, fremhæver vi blot, at det netop er evnen til at koncentrere sig om én ting ad gangen, der gør os så fantastisk effektive.

Af Svend Løbner
Journalist