Kristent efterskoleprojekt får 13 millioner i støtte

Stubbekøbing Efterskole forvandler byens sygehus til uddannelsessted.
Stubbekøbing Efterskole under Luthersk Mission har nu fået en ordentlig økonomisk saltvandsindprøjtning til at realisere et bo- og uddannelsestilbud til unge med særlige behov.

Dette gamle hospital i Subbekøbing skal fremover huse 20 unge med særlige unge og være ramme om deres uddannelse. Den kristne Stubbekøbing efterskole har købt hospitalet.

Den Obelske Familiefond har skænket 2,4 mio. kr., og Realdania har doneret ikke mindre end 11 mio. kr. til at ombygge det tidligere sygehus i Stubbekøbing til uddannelsescenter.
Stubbekøbing Efterskole etablerede den såkaldte STU-uddannelse i 2008. STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse.

Købte sygehus af kommune

I 2010 købte efterskolen byens gamle sygehus af Guldborgsund Kommune. Og nu er det meste af økonomien til en ombygning bragt til veje. Projektet løber i alt op i 20 mio. kr.
Den nye STU-uddannelse hedder LivOgJob, og den retter sig mod unge, der enten er sent udviklede eller har generelle indlæringsvanskeligheder, autisme, ADHD, mindre hjerneskader eller andre diagnoser.
Det 99 år gamle hospital skal nu ombygges, så de unge får gode, teknisk opdaterede boliger, der indrettes til deres særlige behov, fortæller Luthersk Mission i bladet Tro & Mission.
Uddannelsen har 30 pladser. De 20 bliver i den nye bygning, og resten i en særlig afdeling på efterskolen.

Kristne værdier

Og værdierne er klart kristne – også i projekt LivOg Job: ”LivogJobs grundlag er et evangelisk luthersk livs- og menneskesyn. Det indebærer bl.a., at alle mennesker er unikke, at hvert enkelt menneske er skabt, villet og elsket af Gud, at alle har ret til at udvikle deres livs muligheder, ligegyldigt hvilket udgangspunkt det enkelte menneske har.”
/sl