Kristne organisationer gør udviklingsbistand mere effektiv

Religion er ikke længere et tabu inden for udviklingsbistanden. Kirkelige organisationer tilføjer værdi til hjælpearbejdet og bruger lokale kirker som netværk i u-lande.

Internation Aid Services har boret over 400 brønde i Sudan. Vand løfter et helt lokalsamfund og viser kristen næstekærlighed, siger Torben Madsen. Foto: IAS.

Både forskere og praktikere beskæftiger sig i stigende grad med religiøse organisationer. Mange anser, at de kan bidrage med alternative og mere effektive måder at give bistand på, skriver U-landsnyt.
Og det er der flere grunde til, mener Torben Madsen fra den kirkelige hjælpeorganisation International Aid Services, der bl.a. specialiserer sig i brøndboring.
– For os er en brønd ikke bare en brønd. Vand giver liv og bliver grundlaget for et lokalsamfund. Gennem brønden får vores kristne grundlag ben at gå på i konkret næstekærlighed.
Han tilføjer, at kirkelige hjælpeorganisationer som regel har et stort og vidtforgrenet netværk gennem lokale kirker. Disse kirker er i forvejen engageret socialt. På den måde kommer hjælpen fra Danmark helt ud til de mennesker, der har størst behov.
– Kirkelederne har føling med behovene og bidrager med uvurderlig viden som ligeværdige partnere, pointerer Torben Madsen.
/sl