Ny generalsekretær i Dansk Oase
Karsten Bach er netværksmenneske. Det får han brug for som ny generalsekretær i Dansk Oase.
Den kirkelige netværksorganisation DanskOase samt Børne- og UngdomsOase (BUO) har fået en ny fælles generalsekretær. Det er den 49-årige Karsten Bach, som fremover skal stå i spidsen for Oasebevægelsen.
Karsten Bach har bred erfaring fra forskellige ledelsesposter i erhvervslivet og har de seneste år drevet selvstændig konsulentvirksomhed med rådgivning i salg, kundeservice og netværksdannelse.
Den erfaring kommer han nu til at bruge i en kirkelig organisation med fokus på at forny og opbygge levende menigheder i Danmark.
Og Karsten Bach ser med forventning frem til at begynde i sit nye job.
– Jeg glæder mig til at blive en del af en bevægelse, som spiller en afgørende rolle for fornyelsen af kirken i Danmark, og drømmer om at videreføre og udbygge netværket, så endnu flere må opleve glæden ved at være en del af et levende kristent fællesskab, fortæller Karsten Bach.
– Jeg ser mange muligheder for, at Dansk Oase kan inspirere til fornyelse bredt i dansk kirkeliv. Også i almindelige sognekirker, fastslår Karsten Bach.
Hvad vil du råde til som det første?
– At kirken definerer drømmen, uden at tænke alle begrænsninger ind. Ofte siger man: Jamen, det kan vi jo ikke, det plejer vi ikke, eller det er ikke vores tradition. Men det er en rigtig god øvelse at turde drømme uden begrænsninger og så tage udfordringerne op derfra.
Karsten Bach har i en årrække været et aktivt medlem i Karlslunde Strandkirke, hvor han blandt andet har været menighedsrådsformand og engageret i alt fra lederundervisning til børnesamlinger.
Mødet med Karlslunde Strandkirke blev også mødet med DanskOase og det karismatiske menighedssyn, som blev naturligt integreret i Karsten Bachs personlige liv.
Karsten Bach er ansat 75 procent i DanskOase og 25 procent i Børne- og UngdomsOase. Han tiltræder jobbet den 1. maj.
Hvad kan Dansk Oase hjælpe kirkerne med helt konkret?
– Nu vil jeg ikke tage munden for fuld jeg er jo ikke tiltrådt endnu. Men jeg vil da trække på min erfaring i Karlslunde Strandkirke, som jo er en Oasekirke. Her har vi lang erfaring i involvering af frivillige.
Hvad sker der med din egen konsulentvirksomhed?
– Den bliver droslet ned og ender som fritidsbeskæftigelse. Jeg har et par langsigtede projekter, jeg lige skal være færdig med.
Du bor i Karlslunde og skal arbejde ud fra Odder hvordan kommer det til at hænge sammen?
– Jobbet er jo landsdækkende, så jeg regner med at rejse en del rundt i landet. Og så vil jeg være 2-3 dage om ugen på kontoret i Odder.
Og så det vigtigste hvorfor sagde du ja til stillingen?
– Simpelthen fordi jeg oplever det som et kald fra Gud. Før jeg blev spurgt af lederskabet, havde jeg længe spurgt Gud, hvordan jeg kunne gøre en forskel i bevægelsen.
DanskOases formand Jesper Fodgaard er glad for, at Karsten Bach sagde ja til udfordringen:
– Hans væsen og gennemslagskraft vil komme ham til gavn som daglig leder af en dynamisk netværksbevægelse med mange forskellige aktører og samarbejdspartnere.
Svend Løbner