Ny kirkeuddannelse har vind i sejlene

3K-uddannelsen på Frederiksberg har modtaget 40 procent flere ansøgninger med
kommunikationsuddannelsen som første prioritet.
Den ny professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation er kommet for at blive. Den såkaldte 3K uddannelse udbydes i København og Århus, og i København melder de om øget interesse.

Ib Sørensen håber, hans studerende bliver gode til at lede frivillige. Samfundet har brug for social innovation.

Uddannelsen startede for to år siden og erstattede bl.a. Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi (SALT), som havde svært ved at få enderne til at mødes.

SU-godkendt

Men den ny 3K uddannelse blev SU-godkendt, og dermed var vejen banet for en strøm af ansøgninger. Og nu kan adjunkt Ib Sørensen fra uddannelsen glæde sig over, at Ikke færre end 40 procent flere end sidste år har valgt uddannelsen som første prioritet.
– Det siger mig, at det næste hold måske er mere sikre på, at det er den uddannelse, de gerne vil have, og interesserer sig for det, den handler om, siger Ib Sørensen fra 3K uddannelsen.

God synergi

Han mener også, at kombinationen af unge skolevante og folk, der søger via kvote to, er rigtig god. Sidstnævnte er som regel folk med livserfaring og erfaring fra kirkelige, diakonale og sociale organisationer.
Den kirkelige baggrund for de studerende er forskellig.
– Vi dækker hele det kirkelige spektrum, fra frikirkekristne, over folkekirkekristne til katolske kristne. Men uddannelsen er a-konfessionel, og vi har en del studerende, der ikke vil kalde sig selv for troende.
– Samlet set er det, der holder de studerende sammen omkring en uddannelse som denne, at de har hjertet med i det, de gør. Motivationen kan være både specifikke kristne tanker og politiske ideer. Det kan også være en mere humanistisk forståelse af, hvor vi skal hen med det her velfærdssamfund.

Social innovation

Ib Sørensen har en drøm om at uddanne folk, der kan skabe deres egne projekter og virksomheder inden for det sociale eller kirkelige felt.
– Vores studerende skal fx gerne kunne samle 20 frivillige omkring sig og kunne gøre en konkret indsats for nogle konkrete mennesker i en konkret kontekst, siger han.
– Jeg tror, der vil åbne sig et kæmpe stort marked for folk, der vil skabe en social innovation af en eller anden art. Det håber jeg, vores studerende bliver gode til.
Der er i år 25 elever på 3K uddannelsen på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg og 30 elever på samme uddannelse på Diakonhøjskolen i Århus.

Ny uddannelse i specialpædagogik

I Århus oplever man ikke samme tilstrømning til næste hold på 3K uddannelsen. Derimod er højskolens ny uddannelse diakoni og specialpædagogik et tilløbsstykke.
– Vi har fået over 100 ansøgninger, hvor mindst halvdelen har valgt uddannelsen som første prioritet, fortæller ledelses- og studiesekretær Anita Petersen.