SAS genåbner direkte flyrute København-Tel Aviv

Elleve år efter at SAS standsede sin direkte flyrute mellem København og Tel Aviv, genåbner SAS denne forbindelse – til glæde for mange rejsende.
– Om to måneder, den 4. juni, indvies ruten med en ugentlig afgang (mandage), siger en talsmand for SAS.
Talsmanden tilføjer, at salget er startet, og at man i perioden 12. juni til 10. august også vil flyve om torsdagen.
I vinterperioden øges forbindelsen yderligere, idet SAS planlægger at flyve tre ugedage, begyndende den 28. oktober med afgange tirsdage, torsdage og søndage.
SAS – og det israelske luftfartsselskab El Al – standsede deres direkte flyvninger mellem de to byer i 2001 pga. nedgang i passagertrafikken som følge af den palæstinensiske opstand, intifadaen, og terrorangrebet på skyskraberne i New York.
I adskillige år har flypassagerer mellem de to destinationer været henvist til at mellemlande et sted i Europa, heriblandt Wien, Zuerich, Ankara eller London. Dette har besværliggjort rejsen og forlænget rejsetiden betragteligt.
SAS oplyste for blot en måned siden over for deres korrespondent, at man ikke har planer om at åbne en direkte rute København-Tel Aviv, “men at man holder øje med markedet og vil tilpasse sig situationen, så snart der er mulighed for en ny og økonomisk rute”.
Bag disse diplomatiske ord ligger, at SAS i mellemtiden har lavet en markedsundersøgelse og har erfaret, at der er en stigende efterspørgsel på ruter til og fra Mellemøsten.