Burmas kristne lider stadig

Verden glæder sig over reformerne i Burma. Men intet har ændret sig for landets over tre millioner kristne.
Oppositionslederen Aung San Suu Kyi er netop kommet i parlamentet i Myanmar. Men 150.000 mennesker bor stadig i flygtningelejre. Og der er stadig borgerkrig i landet, så befolkningen lever med risikoen for at blive ofre for landminer eller beskydninger.
Oprørslederne tror ikke på regeringens udspil til en ny våbenhvile. – Det handler om at vinde tid, så regeringen kan indføre nye våbenarsenaler, mener de.
De fleste af Burmas kristne er fra etniske minoritetsgrupper. De får ofte en hårdere medfart end deres buddhistiske landsmænd – fordi de burmesiske tropper er buddhister. Nogle kirker bliver brændt ned, og militæret tager tilflugt i buddhistiske templer.
– Jeg havde ingen anelse om, at der var kommet reformer ’ude i Burma’, siger Pohla Win, som leder en kristen menighed i en af lejrene. Jeg har netop hørt om det på BBCs burmesiske radio.
Bodil