Kirkerne er med i Folkemødet

I år vil også kirker og kristne organisationer deltage i det politiske ’Folkemøde’ på Bornholm, hvor 10.000 ventes.Når der er Folkemøde på Bornholm fra den 14.- 17. juni, får tovholder John Mester-Christensen fra Pinsekirken i Rønne forhåbentlig lov til at opleve frugten af sit arbejde.
Efter en stor arbejdsindsats kan han i hvert fald allerede nu glæde sig over, at der er masser af kirker på programmet i år.
Som leder af arbejdsgruppen, der står for det kirkelige fællesskab Mellem Himmel og Jord, har han rigtig mange bolde i luften for tiden, og som han siger, ”de skal helst gribes rigtigt”.
– Der er mange kirker med til Folkemødet, og vi er allesammen ligeværdige arrangører, forklarer John Mester-Christensen, der sidste år sammen med pinsekirkepræsten Ruben Holmgreen-Falk tog initiativ til Mellem Himmel og Jord.
– Jeg bor i Allinge – lige midt i Folkemødet, så jeg kan ikke undgå at deltage. Sidste år var der næsten 10.000 deltagere, og derfor talte jeg med præsten fra min kirke om ”at vi skal da være med”, og så hørte jeg kort efter, at Bertel Haarder havde udtalt, ”at Folkemødet var godt, men hvor var kirkerne?”
– Så gik vi i gang. Vi kontaktede de andre frikirkepræster på Bornholm, og det spredte sig hurtigt og blev et fælles nationalt anliggende: et samarbejde mellem en lang række kirkesamfund og kirkelige organisationer.
Vi er en stor og god blanding af kristne interesser, fra det evangeliske til det højkirkelige, fortæller John Mester-Christensen, der selv er administrator for Pinsekirken i Rønne.
Mellem Himmel og Jord rejser et fælles kirkeligt telt på 18×6 meter. Teltet er åbent for alle og skal bl.a. danne ramme om fire store debatter og tre receptioner.
Arrangørerne har deres egen stand i teltet, hvor man kan møde den enkelte kirke eller organisation, men der er også fælles arrangementer og debatter med både kirkelige repræsentanter, politikere og andre. Emnerne for debatterne er bl.a. kirken, kloden og klimaet og integration. Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær, er en af deltagerne.
– Der bliver også gående gudstjenester. Vi har to meditative morgenvandringer med pilgrimspræsten Elisabeth Lidell i det naturskønne område på programmet og en friluftsgudstjeneste. Vores nye gospelkor, Liberated, fra forskellige kirker på Bornholm, deltager også.
– Det er første gang, vi samarbejder så bredt. Vi har ikke tidligere prøvet at arbejde sammen med den lokale kirke i Allinge, hvor der nu skal være aftensang til Folkemødet. Og vi har i det hele taget været rigtig glade for at mødes og planlægge det hele med så mange forskellige kristne. Det er mit beskedne håb, at vi kan fortsætte et godt samarbejde bagefter, siger han.
Folkemødet er en invitation til debat for alle samfundsgrupper, og det bakkes op af Folketingets partier, virksomheder og organisationer. Formålet er at understøtte demokratiet gennem samtaler om samfundets udfordringer og muligheder. Sidste år var der 256 registrerede arrangementer og 10.000 besøgende, og der forventes endnu flere deltagere i år, oplyser tovholderen.

– Jeg oplever Guds nærvær

På en ferietur til Rhodos mistede John Mester sin hustru. Med Guds hjælp kom han igennem.
Præst i Pinsekirken på Bornholm John Mester-Christensen leder arbejdsgruppen i det kirkelige fællesskab ’Mellem Himmel og Jord’. Han har oplevet Guds nærvær på flere måder.

John Mester-Christensen var visionsbærer til KKR TV. Da han fik idéen til at skabe kristent tv i København, opgav han sit reklamebureau og blev programchef for tv-stationen. Han er 2. generationskristen.
– Min far var møbelpolstrer i København og lidt for glad for flasken, indtil hans frisør på Jagtvej forklarede ham om sin tro og om Pinsekirken. Det skabte en fuldstændig forandring af min far og var en velsignelse for både ham og familien. Jeg kom i søndagsskole, og min bror blev senere prædikant i Pinsekirken.
– Da jeg var ca. 12 år, hørte jeg i mit indre nogle ord fra Herren: ”Søn, vær frimodig, dine synder forlades dig” og blev grebet af budskabet. Som 18-årig oplevede jeg dåben med Helligånd, og jeg har talt i tunger lige siden, men mest når jeg beder for mig selv.
– Den stærkeste oplevelse, jeg har haft tjenestemæssigt, var da jeg på en ferie i Østrig hørte Gud tale til mig om, at jeg skulle arbejde videre med medier. Jeg fik et kald til at skabe KKR TV, og i 1983 fik vi sendetilladelse. Det var et stort åndeligt højdepunkt i mit liv.

Måtte bide i græsset

– I forskellige situationer oplever jeg Guds nærvær på en stærk måde. For eksempel da min første kone forsvandt og døde på Rhodos i starten af halvfemserne, hvor jeg virkelig var nede og bide i græsset, men kom igennem med Guds hjælp. Ellers tror jeg ikke, at jeg havde klaret det, siger han.
John Mester-Christensens første hustru forsvandt, da de var på ferie. Trods en intens eftersøgning lykkedes det ikke at finde hende før fem måneder senere. Hun døde af et hjertetilfælde på en vandring i et smukt naturområde.
– Den måde hun lå og havde lagt sine briller på gav indtryk af, at hun hvilede sig, da det skete.
– Nogle år senere mødte jeg heldigvis min nuværende kone, Ulla, som er fra Bornholm ligesom min første kone, siger John Mester-Christensen.
I 2008 regnede han med at skulle pensioneres – efter syv år i Malmø, bl.a. som administrator og formand for Pinsekirken nogle år – men blev i stedet udnævnt til missionsleder for Skandinavisk Børnemission i Danmark. En post som hans søn, præsten Claus Mester-Christensen, senere overtog i en periode.
Udover at passe jobbet som administrator i Pinsekirken hjælper John Mester-Christensen UCB Media og fungerer desuden som webredaktør af Pinsekirkernes og Bedehus Danmarks hjemmesider.