Mathias på 14 år sang for prinsesse Athena

Mathias kom i lørdags sammen med 30 andre drenge i Haderslev Drengekor hjem fra en fem-dages Norge-tur for at synge til prinsesse Athenas dåb i Møgeltønder. – Dronningen var lige så pæn, som hun plejer at være. Så jeg lænede mig ikke ud over balkonen for at se på hende, som nogen af de andre gjorde.

Mathias står som nr. 3 fra venstre i bagerste række.

Mathias Lanting og hans korvenner havde en kæmpe oplevelse, da de sang i Møgeltønder. Der var koncert og interview med fjernsynet. Der var chokolade i pauserne. Og så fik de alle et specielt adgangskort med deres navn og anledningen: ’Barnedåb 20. maj Schackenborg’.

Jubelbrøl

Der lød et jubelbrøl fra drengene og deres forældre, da korlederen i april fortalte den store nyhed: – Vi skal synge til prinsessedåben i Møgeltønder!
Nyheden var dog allerede sivet ud til nogle af forældrene, fordi de sad i turudvalget for Norge-turen midt i maj. For ifølge planen skulle drengene først komme tilbage fra Norge på selv dåbsdagen, søndag den 20. maj.
Men værterne i Norge havde fuld forståelse for, at der skulle ændringer til, og hele programmet blev rykket en dag frem. Drengene kunne heldigvis stadig nå at synge til festlighederne på Norges nationaldag den 17. maj.

Større end 17. maj

– Det er større end 17. maj i Norge at få lov til at synge for kongehuset, siger domorganist Henrik Skærbæk Jespersen. Derfor valgte vi at fremrykke turen til Norge med én dag, så vi kunne nå hjem i tide til prinsessedåben.

– Jeg hjalp de andre med at skyde med bue og pil på vildmarksturen i Norge, fortæller Mathias.

Vildmarkstur i Norge

Det var vildt fedt at være i Norge. Det bedste var vildmarksturen og 17. maj. Og så kom jeg til at snakke norsk igen, siger Mathias. Han har nemlig været missionærbarn og boet sammen med norske børn i Addis Abeba.
– Hvad var bedst?
Det hele. Maden på vildmarksturen var vildt god. Vi fik to slags lam og laks med flødekartofler og den dejligste karamelbudding. Jeg spiste så meget, at jeg havde ondt i maven, da vi skulle synge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Godnatsang og gysere

Om aftenen fortalte Henrik den bedste gyserhistorie.
Og de store drenge sang godnatsang for os. De sang Godnat små børn, kan I sove godt, nu er det sengetid, for vi er trætte…
– Det var rigtig sjovt at være sammen med alle de andre og lære dem godt at kende.

Fodbold, pc-spil og sang

Men hvad får 31 ellers helt normale drenge mellem 7 og 14 år til at glemme fodbold og computerspil for at synge flere gange om ugen?
– Det er sjovt at synge. Og vi laver også andre sjove ting. sammen med Henrik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Haderslev Drengekor synger til mange kirkekoncerter. Nu har de lige været i Norge og sunget for kongefamilien i Møgeltønder.
Så englene kan høre det

Sangpædagogen, Lene Farver gør opvarmningen spændende:
– Kan I se englen derhenne i den modsatte ende af kirken? Nu skal I synge, så den kan høre det! Og det gør drengene så.
– Det gør ikke noget, at drengene bliver store. Så får de mere styrke på stemmen. Og de skal ikke være bange for, at stemmerne skal knække over. Vi skal bare lave lidt mere opvarmning, siger Lene.
Og til de store koncerter kommer Jacobs far og spiller trompet!
Men både i det daglige og til de store begivenheder er det bare nice at synge.