USA støtter ”Iron Dome”

USA støtter ”Iron Dome” projektet i Israel med yderligere 680 millioner dollars.Israels “Iron Dome” missilforsvarssystem, der fornylig ødelagde mange indflyvende raketter fra Gaza-striben, har fået så høj anerkendelse i USA, at et Repræsentanthusudvalg er gået ind for 680 millioner dollars som yderligere støtte for projektet.
Dette blev vedtaget ved en afstemning i et Repræsentanthus underudvalg – en forøgelse på toppen af 100 millioner dollars, som Washington tidligere har ydet til dette projekt.

Det oprindelige budgetforslag

I Obama-regeringens oprindelige militære budgetforslag var der ikke afsat noget beløb til “Iron Dome”-projektet.
– “Iron Dome” har ændret begreberne, redder uskyldige liv og beskytter israelere, siger det demokratiske repræsentanthusmedlem, Howard Berman.
– Han siger, at større bevillinger til projektet vil medføre yderligere “Iron Dome”-batterier – med hans ord en israelsk nødvendighed, en amerikansk prioritet og et strategisk aktiv.
“Iron Dome”-beløbet skal godkendes af Repræsentanthusets Militærkomite og siden af hele Senatet og Repræsentanthuset, før det videresendes til Det hvide Hus og præsident Barack Obamas underskrift.

Læs også her