Ærlig lovsang med flashback

Mark Hills nye album er ærlig lovsang med stærke tekster. Samtidig bringer det minderne tilbage til lovsang fra 90’erne.
Dette er ikke moderne lovsang a lá Hillsong United eller Jesus Culture. Lad det være sagt med det samme. Det er lovsang i lavere tempo og en musikstil, som bedst kan betegnes som old-school lovsang, som man kender fra forældrenes lovsangs-cd’er.
Hvis du kan lide de originale Hillsong, vil du måske også kunne lide dette. Personligt mindede det mig om musikken fra de kristne sommerlejre, jeg var på som barn.
Dermed også sagt, at målgruppen for de flestes vedkommende ligger på 35+. At det ikke er den mest moderne lovsang behøver imidlertid ikke at være en svaghed. 11 ud af de 13 numre på albummet er skrevet og komponeret af Mark Hill. Hill har skrevet nogle ærlige og inderlige tekster, som primært handler om at søge Guds nærvær og at tilbede Gud for den, han er.
Det lyder som klassiske lovsangstekster – og det er det for så vidt også. Så selvom det ikke er noget helt nyt, så er der masser af dybde i teksterne, som træder tydeligt frem i hvert enkelt nummer. Teksterne er tydeligt inspireret af Salmernes Bog. Det gælder for eksempel det sidste nummer på albummet, som er det eneste på dansk: ’Send mig Ånden nu’.
Her træder den stærke tekst tydeligt frem – måske fordi det er på dansk. Det ville have klædt albummet at have endnu flere numre på dansk. Der er en anden dybde og genkendelighed over de danske tekster, som kunne have gjort albummet endnu mere personligt for den danske lytter.
Det er et helstøbt album med iørefaldende klassisk lovsang, med stærke og tydelige tekster. Især relevant for dig, hvis du blev født før 80’erne.
Henrik