Gospelsange gi’r genlyd i Egypten

GospelAid gav 175.000 kroner til egyptiske børnearbejdere.
Forrige lørdag genlød hele København af glade gospelsange. Men de musikalske svingninger spredte sig langt længere ud. En serie gospelkoncerter gav overskud til gavn for egyptiske børn, der udnyttes til børnearbejde.
Dagen sluttede med en stor støttekoncert i Vor Frue Kirke, der samlede ca. 900 sangglade danskere. Danmissions generalsekretær Mogens Kjær fik overrakt en check på 175.000 kroner til at hjælpe de egyptise børnearbejdere med.

Euforisk stemning

Dagen igennem gav gospelkor fra hele Danmark, Norge og Sverige sponserede koncerter i hovedstadsområdet – blandt andet i butikscentre, på hospitaler, på plejehjem og foran restauranter i Nyhavn.
Til aftenens hæsblæsende støttekoncert i Vor Frue Kirke var der fuldt drøn på de godt 600 gospelsangere, der blev ledet af Hans Christian Jochimsen og fik selskab af solister som Nina Luna, Claus Wegener og Laura Kjærgaard. I over to timer lod publikum og de mange sangere sig rive med af den på én gang euforiske og bevægende stemning.
Gospel Aid hed arrangementet, der er et samarbejde mellem Danmission og gospelkirken The Gospel Fellowship.