Hjælpecenter fylder 30 år

Kildegården fejrer 30 års jubilæum lørdag. Margit og Karl Madsen har hjulpet mennesker i 40 år.
Kildegården ved Ryslinge på Fyn fejrer 30 års jubilæum lørdag 16. juni. Hjælpecentret blev startet af Margit og Karl Madsen.
Hvad har været jeres bedste oplevelse?
– At se Gud gribe ind i så mange menneskers liv, siger Margit Madsen. – Jeg har nogle gange måtte knibe mig i armen og tænke: det kan bare ikke passe. Vi kunne jo ingenting selv. Men jo, det har bare været fantastisk at se beboerne og deres familier blive hjulpet.
Hvor mange har været igennem Kildegården de sidste 30 år?
– Det løber op i tusindtal. For det er jo ikke kun den enkelte stofmisbruger eller alkoholiker. Deres pårørende er jo lige så dårligt stillede. Så ofte kom ægtefællen, barnet, moren og faren med i opholdet. Kildegården er nomineret til 12 beboere, men vi tog os af mange flere. Og fordelen ved, at de havde familiemedlemmer med, var, at familien så bedre kunne forstå, hvad der var sket med dem. De havde samme viden – også når det gælder kristendommen.

Plejebørn i 40 år

Margit og Karl Madsen stoppede som ledere af Kildegården for ca. fire år siden. I dag ledes stedet af Diddi og Lars Dandanell.
Margit, har I ikke fortrudt, at I brugte så stor en klump af jeres tid på andre mennesker?
– Aldrig et sekund! Det er så fantastisk at se menneskers liv forvandlet. Og Karl og jeg har jo haft plejebørn, siden vi blev gift for over 40 år siden – selv inden vi fik vores egne børn. Og vi har aldrig sagt: Nu orker vi ikke mere.
Der har ellers været udfordringer nok undervejs. De første år var svære økonomisk, og Margit takker derfor BaptistKirken for både moralsk og økonomisk støtte i den første svære tid.
– Da Karl endelig fik en produktion af vejpæle og transportrammer, gav det os økonomi, så vi i dag har vore beboere godt beskæftiget og en bedre økonomi, fortæller Margit i BaptistKirkens Nyhedsbrev.