Hvad vælger du?

Jeg er i gang med at læse en bog, som handler om alle de valg, vi skal tage i livet. Og der er godt nok mange muligheder!
I de (gode) gamle dage var der lidt mindre at tænke på i dagligdagen. Når du skulle have nyt tøj, kunne du vælge mellem et par forskellige butikker og mærker.
I dag ved du lige så godt som jeg, at vores valgmuligheder er rigtig mange. I supermarkedet kan vi vælge imellem mange forskellige varer. Hvis du fx skal have en juice, så kan du vel vælge mindst 20 forskellige udgaver af en juice. Sådan er det faktisk inden for stort set alle områder i livet. Det er næsten lidt skræmmende, når man tænker efter. Eller måske synes du, at det er befriende?

Bogens pointe er i hvert fald, at selvom vi lever i et samfund, hvor muligheden for at have frit valg bliver set på som noget godt, så viser undersøgelserne, at vi faktisk ikke bliver lykkelige af det. Tværtimod bliver vi faktisk mere ulykkelige, fordi vi hele tiden skal tænke på de alternativer, vi ikke valgte. Det kunne være kæresten, du ikke valgte, tøjet, du ikke valgte, eller uddannelsen, du ikke valgte. Jeg synes, det er tankevækkende, at vores mange valgmuligheder faktisk ikke gør os mere glade. De gør os mindre tilfredse.

”Hvad har det så med Gud og troen at gøre?” mumler du måske (lidt halvsurt). Jo, det har faktisk meget at gøre med troen på Jesus. Jesus gav dig mange valg. Han sagde, at vi skulle lade de døde begrave de døde, at vi skulle prioritere ham højere end alt, at det var svært for en rig at komme ind i Himlen, og til den rige mand, at han skulle sælge alt, han ejede.

Han udfordrer hele tiden den måde, vi lever på. Og så sagde han også helt enkelt: ”Følg mig”. Dét er et valg, du kan tage. Og når du vælger at følge Jesus, så fravælger du en masse måder at leve på. Hvad nu, hvis jeg tager fejl? Hvad nu, hvis de andre måder at leve på var bedre? Er Jesus egentlig sandheden?
Du kan godt prøve det hele, men det gør dig nok ikke lykkeligere. Der er frihed ved at lade sig binde til Gud – mærkeligt nok! Du bliver først lykkelig, når du vælger at sige: Jesus, du lever igennem mig nu. Jeg dør fra mig selv og lader din Ånd styre mig. Værsgo.

Valget er dit.

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk