Israels hærchef: ”Vi er super-parate til at angribe Iran”

Israels hærchef Benny Gantz udtaler, at de er klar til at angribe Iran.Såvel Israel som USA udtaler, at der er gjort forberedelser til at angribe Iran for at standse dets atomprogram.Den øverstkommanderende over de israelske styrker, general Benny Gantz, siger:

– Vi er super-parate til at angribe Iran. For at være en troværdig militær trussel, må vi være dette.

Han fremsatte udtalelsen i knessets udenrigs- og forsvarskomite, hvor han videre sagde:

– Israels forberedelser til at angribe Iran er en afskrækkende faktor.

Hærchefen udtalte, at Iran endnu ikke havde besluttet, om det vil bruge dets atomkapacitet til våben – blot Teheran kan træffe den endelige afgørelse. Israels militær er forberedt på begge scenario’er. Det er meget dynamisk. Kun få ved, hvad der er muligt – og umuligt.

– Nogle har vidst det, men det gør de ikke i dag, sagde han.

Han henviste hermed til udtalelser af de tidligere chefer for Mossad- og Shin Bet efterretningstjenesterne, hhv. Meir Dagan og Yuval Diskin, som har sagt, at et angreb mod Iran ikke ville være effektivt..

Gantz sagde, at det israelske militær er bekymret over våbensmugleriet mellem Hizbollah og Syrien, og at der er “større bevægelser i dette end tidligere”. Han sagde, at såvel Hizbollah som Iran er involveret i Syrien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ustabiliteten på Golan-højderne er øget som følge af situationen i Syrien, og det er også sikkergheds-anliggender nær grænsen, men der har endnu ikke været nogen terrorist-aktivitet, sagde Ganz.

Han betegnede Syrien-situationen som totalt tab, fordi radikale elementer vil overtage styret, hvis præsident Bashie Assad falder.

– Hvis Assad forbliver ved magten, vil han være svag, og der vil forblive ustabilitet, sagde hærchefen. Vi må sikre vores evne til at angribe samtidigt fra luften og jorden, og at vores aktive enheder kan klare enhver mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:USA’s Panetta

Fra amerikansk side lyder næsten de samme toner.

USA’s forsvarsminister, Leon Panetta siger i et interview med ABC News’ “This Week”:

– Den militære mulighed mod Iran er til rådighed. Hverken USA eller det internationale samfund vil tillade Iran at udvikle et atomvåben. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forhindre Iran i at gøre dette..

– Den militære mulighed er parat. Den nødvendige planlægning er gjort. Vi er beredt på alle eventualiteter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: