Katolsk kirke i kraftig vækst

Sankt Peters Kirke i Herning er fordoblet på ganske få år. Katolsk Kirke i Danmark vokser med 1000 medlemmer om året.
Mens Folkekirken drøfter kirkelukninger, vokser kirken andre steder. En af de voksende kirker i Danmark er den katolske kirke i Herning. Her har man oplevet en markant vækst de senere år.
Hver søndag er Sankt Peters Kirke i Herning fuld. Og skal man holde firmelse, dvs. konfirmation, er man nødt til at tage lørdagen i brug for at få plads til alle deltagere.
Det fortæller kirkens menighedsrådsformand, Hanna Hoffmann.
– Der er især mange polakker, som kommer til Danmark og trænger til at komme i kirke. Ofte er det polske kvinder, som er blevet gift med danske mænd. De trækker så manden med i kirke.
En af mændene er Ole Sørensen, der efter at have boet og ferieret i Polen gennem mange år giftede sig med en polsk kvinde. For 10 år siden konverterede Ole til den katolske tro, og da parret flyttede til Danmark i 2007 begyndte de helt naturligt at komme i Sankt Peters Kirke i Herning.

Alvor og bøn

Han fortæller til bladet Katolsk Orientering, at det især er alvoren og bønnen, der tiltaler ham ved kirken, der samler omkring 150 til højmesse hver søndag.
Sankt Peters Kirke har over 30 nationaliteter blandt medlemmerne; de fleste er polakker og tamiler. Derfor tilbyder kirken særlige messer på polsk og tamil. Der er stor udskiftning blandt medlemmerne, fortæller menighedsrådsformand Hanna Hoffmann.
– Mange kommer på kort ophold for at arbejde eller studere i Danmark, og så forsvinder de igen. Mange tamilske familier vokser, men når de unge bliver voksne, forlader de hjemmet og byen for at bosætte sig andre steder i landet. Det udvikler sig hele tiden, fortæller hun.

Vækst over hele landet

Sankt Peters Kirke i Herning er ikke den eneste katolske menighed, der oplever markant vækst. Katolsk bispekontor i København oplyser, at medlemstallet i Katolsk kirke i Danmark vokser med ca. 1000 medlemmer om året. Og så er de mange tilflyttere, som ikke har fået tilmeldt sig på kirkekontorerne rundt omkring, ikke regnet med.
Katolsk Kirke i Danmark havde ved årsskiftet 2010/11 39.067 registrerede medlemmer. Året før var det 38.004 medlemmer. Og endnu et år før havde kirken 37.274 medlemmer.