Mindedag for glemsom mormor

Torhild Moen vender tilbage til den bydel, hvor alle kender hinanden, i sin nye bog Kan du huske mig, mormor?Vilja fandt i den første bog, Vilja, mormor og tryllestenen, en løsning, så hun kunne være med i et teaterstykke, men nu står hun i en situation, som er helt ude af hendes hænder.
I den første bog tog Vilja ud til søen for at bade med sin mormor, i denne tager hun vintertøj på og løber på ski ind til bydelen. Hun er ni år gammel nu, men stadigvæk den samme friske pige.
Vilja og hendes klassekammerat Jens skal ud til Villa Bagatella for at besøge hendes mormor, men hun ligner ikke sig selv.
Torhild Moens fortællinger fanger børns opmærksomhed med gode historier og farverige billeder. I hver del af historien lærer Vilja at omgås sin mormor og andre på plejehjemmet. Til sidst tilføjer forfatteren flere råd til børn og forældre om, hvordan man behandler folk med Alzheimers sygdom.
Der findes flere sjove scener i Kan du huske mig, mormor?, men Torhild Moen har klart skrevet bogen med mere seriøse toner. I den første bog havde Viljas mormor Alzheimer, og hendes tilstand er blevet forværret. Før kunne Vilja føre sin mormor til søen. Nu skal Vilja og Jens finde ud af, hvordan de kan få hendes mormor i badekarret. Til sidst dør mormoren.
I den første bog fortæller bogen lidt om hendes døde far, men på grund af, at mormoren er død, åbner hun op i fortrolighed over for Jens og deler sine følelser om, hvordan hun havde det, da hun mistede sin far. Vilja vil ikke have, at hendes mormors begravelse bliver en trist dag, som hendes fars begravelse var. Hun vælger sange og inviterer foldboldholdet for at sørge for, at hendes mormor bliver mindet på en positiv måde.
Kan du huske mig, mormor? er en mindeværdig bog, som børn ikke vil glemme.

Torhild Moen:
Kan du huske mig, mormor?
48 sider • 99,95 kr. • Lohse