Stort antal illegale indvandrere arresteret

Israelsk militær har arrestret et stort antal illegale indvandrereEn israelsk militærenhed har i går arresteret omkring 30 illegale indvandrere, hovedsageligt fra Afrika, i feriebyen Eilat og andre byer i det sydlige Israel som led i regeringens deportationsplan.Arrestationen fandt sted til trods for en tidligere israelsk udtalelse om, at man ville give gruppen en uges frist til at overgive sig til myndighederne, og at man blot efter otte dages forløb ville begynde deportationen.

Blandt de arresterede er thailændere, nigerianere, sydsudanesere, rumænere samt folk fra Elfenbenskysten, Moldova og Gambia.

Samtidig med arrestationen har en lovgivnings-ministerkomite godkendt, at straffen for dem, der beskæftiger, giver husly og transporterer sådanne illegale indvandrere, skal øges fra to til fem års fængsel og en bøde på fem millioner shekler.

En distriktsdomstol i Jerusalem har afvist en anmodning fra menneskerettigheds-grupper, der modsætter sig deportationen, med den begrundelse, at der ikke var forelagt bevis på, at sydsudanere ville være i fysisk fare, hvis de vendte tilbage til deres hjemland.

Arresteret tidligt om morgenen

En af lederne af det sydsudanesiske samfund i Eilat, Moses Philemon, siger, at hans gruppe blev arresteret tidligt i går morges, inden de kunne tage til deres hotelarbejde.

I Tel Aviv var der et protestoptog af hundreder af afrikanske illegale indvandrere – de fleste fra Darfur og andetsteds i Sudan. De sagde, at de protesterede mod racisme og mishandling af asylansøgere.

En 24-årig mand fra Darfur. Adam Bashar, der har levet syv år i Israel, sagde, at protesten blev afholdt for “at FN skulle tage ansvaret over flygtningene, fordi den israelske regering ikke har gjort det.”

Han sagde, at dette ansvar omfattede undersøgelse af asyl-status og adgang til undervisning og sundhedspleje.


Artiklen fortsætter efter annoncen: