Israel forbereder sig på flygtninge fra Syrien

Israels militær forbereder sig nu på, at flygtninge vil prøve at komme over grænsen til Israel., og at terroristangreb fra Syrien også vil blive forsøgt.Dette siger en højtstående israelsk officer, brigadegeneral Tamir Hyman – øverstkommanderende over Israels 36. division – som har til opgave at forsvare Golan-højderne og grænsen til Syrien.

– Vi antager, at et terroristangreb eller en krig kan ske uden varsel, siger han. Vi opgraderer vores infrastruktur og fornyer vores operationsklare kommandoer for at være forberedt.

Hyman siger, at Israels bekymring omfatter, at avancerede våben i Syrien – som Scud-missiler og kemiske våben – vil falde i uberegnelige hænder, og at “globale jihad-elementer”, der opererer i Syrien, vil angribe Israel.

Der kan blive forskellige former for potentielle angreb, siger general Hyman, omfattende infiltration over grænsen ind i israelske bebyggelser på Golan., kidnapning af israelske soldater eller civilpersoner eller raket-ild fra Syrien ind i Israel.