Har Putin suspenderet misiler til Syrien?

Endnu en flig er ved at blive løftet om den russiske præsident Vladimir Putins nylige Israel-besøg – har det medført en suspension af avancerede S-300 missilsystemer til Syrien?Mens israelske medier har afstået fra at omtale dette, har det russiske dagblad, ”Vedomosti”, rapporteret, at Rusland har besluttet at aflyse salget af dette våben til Syrien, til en værdi af 100 millioner dollars. Aftalen blev indgået ifjor mellem Syrien og Ruslands ”Almaz-Antey” våbenleverandør.

Under Putins samtaler med præsident Shimon Peres og statsminister Binyamin Netanyahu var Syrien højt på dagsordenen.

Statsministeriet har ikke ønsket at kommentere en sådan eventuel suspension, men en israelsk kilde siger:

– Israel rejste flere bekymrende anliggender over for russerne og håber, de vil være lydhøre over for dette.

S-300 missilsystemet er et af verdens mest avanceredeog kan spore 100 mål på een gang og angribe 12 samtidigt.

Som følge af Syriens opgradering af dets luftforsvarsevne har Israel ændret sin flytaktik i nord, især når det udfører missioner over Libanon for at opnå efterretning om Hizbollahs aktiviteter.

Den næstkommanderende over de israelske styrker, general Yair Naveh, siger, at under de første timer af en eventuel krig mod Syrien må det israelske luftvåben koncentrere sig om først at neutralisere missilsystemer, før det kan indlede andre militæroperationer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tyrkisk militær til grænsen

Fra Iskenderun i Tyrkiet meddele, at en konvoj på omkring 30 militærkøretøjer, lastet bl. a. med missilbatterier og anti-luftforsvarsskyts, og panserstyrker, er på vej mod den tyrkisk-syriske grænse. Det tyrkisk-israelske forhold er blevet ophedet, efter at Syrien har nedskudt et tyrkisk F-4 krigsfly nær grænsen. Den tyrkiske statsminister, Tayyip Erdogan, udtaler, at Tyrkiet har givet ly til oprørere imod den syriske præsident Bashar Assad, og at ”militære elementer der bevæger sig mod den tyrkiske grænse og anses for truende, vil blive erklæret et militært mål”. .

I Hatay-regionen nær grænsen til Syrien har Tyrkiet givet ly til over 30.000 syriske flygtninge og medlemmer af den oprørske Frie Syriske Hær.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Panetta

USA’s forsvarsminister, Leon Panetta, opfatter ikke den tyrkiske militære optrapning ved grænsen til Syrien som en forløber til en krig mellem de to nabolande.

– Jeg vil ikke lægge for meget ind i disse bevægelser, siger han.