Israel hjælper syriske flygtninge i Jordan

Det er først nu blevet kendt, at israelere arbejder i Jordan med at hjælpe syriske flygtninge, en hidtil velbevaret hemmelighed.
Afsløringen er bragt af det drusiske knessetmedlem Ayoub Kara, der er medlem af Likud-højrepartiet og viceminister for udvikling af Negev og Galilæa.

Kara har på en konference i Jerusalem sagt, at han har israelske “repræsentanter” i Jordan for at hjælpe børn og spædbørn, som er blevet såret under det syriske militærs bekæmpelse af opstanden mod Assad-styret.

En af disse repræsentanter er Karas bureauchef, og han og repræsentanter for israelske humanitære organisationer arbejder sammen i Jordan for at støtte syriske flygtninge.

– De er i Jordan som led i en international indsats for at skaffe medicin og lægehjælp til behandling af sårede syrerere, siger Kara.

Han har tidligere over for en gruppe unge drusere på Golan-højderne sagt, at Israel er parat til at behandle tilskadekomne syrere, som ville blive bragt fra Syrien til Israel.

Dette har imidlertid endnu ikke fundet sted, og den israelske hjælp er foreløbig begrænset til israeleres virke i Jordan.

Syriske flygtninge har over for Karas bureauchef sagt, at “Israel er det eneste humanitære land i Mellemøsten”.

Syriske oppositionskilder siger – ifølge israelsk presse – at fly fra det syriske luftvåben har brugt kemiske våben og nedkastet giftigt materiale i Dar’a-provinsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: