Romney til Israel

Præsidentkandidaten ventes at afsløre sin Mellemøstpolitik.USA’s (sandsynlige) republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, kommer til Israel den 29. juli for at deltage i et fundraising møde i Jerusalem, og han ventes herunder at ville løfte sløret for sin Mellemøst-politik.
Romney og hans følge flyver fra USA til konferencen i Israel, og denne betegnes som “lille i omfang, men stor i fundraising”.

Deltagerne skal betale ikke mindre end 60.000 dollars pr. kuvert, så man forventer, at et anseligt beløb vil blive indsamlet.

Romney vil opholde sig i Jerusalem i to dage. Han vil forinden overvære åbningen af olympiaden i London den 27. juli. I Israel ventes han at ville mødes med præsident Shimon Peres, statsminister Binyamin Netanyahu, og oppositionslederen, Arbejderpartiformand Shelly Yachimovitch. Der er også planlagt møder med palestinensiske ledere.

Den israelske politiske konsulent for det republikanske parti, Johnny Daniels, siger:

– Det bliver spændende, at Israels præsident skal møde USA’s næste præsident, fire måneder før han bliver valgt.

Romney ventes at ville forlade Israel den 31. juli og tage til Tyskland, inden han vender tilbage til USA.